FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agrokor o mogućem povezivanju s Mercatorom i Deltom

ZAGREB/LJUBLJANA, 12. siječnja 2006. (Hina) - Inicijative zaregionalnom suradnjom nekoliko velikih trgovačko-proizvođačkih tvrtkiu regiji postoje, no sve je to samo na nivou razgovora, ništakonkretno, odgovorili su danas iz Koncerna Agrokor upitani za komentarnavodnog početka pregovora o povezivanju slovenskog Mercatora, srpskogDelta Holdinga i Agrokora.
ZAGREB/LJUBLJANA, 12. siječnja 2006. (Hina) - Inicijative za regionalnom suradnjom nekoliko velikih trgovačko-proizvođačkih tvrtki u regiji postoje, no sve je to samo na nivou razgovora, ništa konkretno, odgovorili su danas iz Koncerna Agrokor upitani za komentar navodnog početka pregovora o povezivanju slovenskog Mercatora, srpskog Delta Holdinga i Agrokora.

Iz Agrokora napominju da su u dobroj komunikaciji s tvrtkama unutar regije.

Slovenski poslovni list Finance objavio je, pozivajući se na "neslužbenu informaciju iz pouzdanih izvora" da su ovih dana počeli razgovori o povezivanju tih triju tvrtki, koje drže svaka u svojoj zemlji najveći dio maloprodaje.

Finance navode da je spajanje Delte i Mercatora bilo aktualno i prije dvije godine, podsjećajući i na nedavnu izjavu Igora Bavčara, predsjednika uprave Istrabenza u čijem je većinskom vlasništvu Mercator, kako "ta priča ove godine neće biti završena, ali bi mogla početi".

Glavna direktorica Delta M grupe Ivana Veselinović ranije je izjavljivala kako vlasnici Delta Grupe i Agrokora, Miroslav Mišković i Ivica Todorić, "ne bježe od mogućnosti povezivanja u zajednički trgovački lanac kako bi se obranili od multinacionalne konkurencije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙