FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šef liberalnih demokrata Charles Kennedy neće odstupiti

LONDON, 7. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Britanska stranka liberalnihdemokrata u subotu je zbunjena: predsjednik stranke Charles Kennedypriznao je da je alkoholičar, ali odbija se povući s dužnosti iako tood njega traže stranački zastupnici u parlamentu.
LONDON, 7. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Britanska stranka liberalnih demokrata u subotu je zbunjena: predsjednik stranke Charles Kennedy priznao je da je alkoholičar, ali odbija se povući s dužnosti iako to od njega traže stranački zastupnici u parlamentu.

Prkosni je Kennedy izjavio kako ga pobunjenici neće otjerati. "Čitam što mi pišu i slušam tisuće članova stranke koji bi povlačenje s dužnosti smatrali bijegom", rekao je za Independent. "Nemam namjeru to učiniti", dodao je.

Taj 46-godišnji Škot omiljen u javnosti, pred televizijskim je kamerama u četvrtak rekao da se zadnjih 18 mjeseci bori protiv alkoholizma, a da već dva mjeseca nije ni taknuo čašicu, iako neki suradnici govore suprotno.

U petak su ga zastupnici iz vlastite stranke pozvali da odstupi. Od 62 zastupnika liberalnih demokrata, njih 25 objavilo je priopćenje prema kojemu nakon ovoga vikenda "nisu više spremni pristati" na Kennedyjevo vodstvo, objavila je agencija dpa.

Jenny Tonge, zastupnica liberalnih demokrata u gornjem domu britanskog parlamenta rekla je da bi zadržati alkoholičara na mjestu stranačkoga vođe bilo isto "kao i angažirati glumca bez jedne noge za ulogu Tarzana".

Agencija dpa uočava kako je ironično što bi se eventualni Kennedyjev odlazak mogao dogoditi u trenutku velikoga političkoga uspjeha stranke koji se dijelom može pripisati protivljenju liberalnih demokrata britanskome sudjelovanju u ratu u Iraku.

Otkako je 1997. Kennedy preuzeo vodstvo stranke, liberalnim demokratima ide sve bolje i nakon izbora u svibnju 2005. u parlamentu imaju 62 zastupnika, koliko nisu imali još od dvadesetih godina 20. stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙