FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kempes preuzeo Panamu

BUENOS AIRES, 30. prosinca 2005. (Hina/STA) - Bivši argentinskinogometni reprezentativac, Mario Kempes izabran je za novog izbornikareprezentacije Paname.
BUENOS AIRES, 30. prosinca 2005. (Hina/STA) - Bivši argentinski nogometni reprezentativac, Mario Kempes izabran je za novog izbornika reprezentacije Paname.

Kempes će za kormilom 78. reprezentacije s ljestvice Međunarodne nogometne federacije (FIFA) naslijediti Kolumbijca Josea Eugenia Hernandeza.

"Preuzimanje panamske reprezentacije predstavlja mi veliki izazov, ali i odgovornost," kazao je Kempes, koji je na svjetskom prvenstvu 1978. godine bio najbolji strijelac sa šest pogodaka od kojih je dva postigao u finalu protiv Nizozemske, kojeg su "Gauči" dobili u produžetku 3:1.

Tijekom igračke karijere Kempes je nastupao za Talleres Bell Ville, Instituto Cordobu, Rosario Central, Valenciu, River Plate, Herculeds, za bečku Austriu, St Polten, Kremser, Fernandez Vial i Palittu Hyatt. U dresu argentinske vrste prikupio je 43 nastupa i postigao 20 pogodaka. Nakon završetka duge igračke karijere počeo se baviti trenerskim poslom, ali bez zamjetnijeg uspjeha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙