FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera filma Što je muškarac bez brkova

ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Film Što je muškarac bez brkova,redatelja i producenta Hrvoja Hribara snimljen prema istoimenom romanuAnte Tomića, premijerno je večeras prikazan u zagrebačkom kinuCinestar.
ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Film Što je muškarac bez brkova, redatelja i producenta Hrvoja Hribara snimljen prema istoimenom romanu Ante Tomića, premijerno je večeras prikazan u zagrebačkom kinu Cinestar.

Filmska kritika najavljuje ga kao "romantičnu komediju u surovoj sredini" o Tatjani, mladoj udovici zaljubljenoj u župnika koji se netom izliječio od alkoholizma. S druge strane, seoski moćnik Marinko, povratnik iz inozemstva, uzaludno se pokušava oženiti Tatjanom, a veza njegove kćeri i lokalnoga protuhe i haiku pjesnika drugi je veliki udarac njegovu ugledu.

Muškarac bez brokova ocjenjuje se komičnom pastoralom koja oslikava ozračje u tipičnom selu dalmatinskoga zaleđa, gdje se živi "od njemačkih doznaka", lokalnih iseljenika, rodoljuba i uspomena na davna snimanja njemačkih vesterna i čiji se stanovnici hrvaju s vlastitim nacionalnim, spolnim i vjerskim predrasudama.

U filmu glume Leon Lučev, Zrinka Cvitešić, Ivo Gregurević, Jelena Miholjević, Jelena Lopatić, Bojan Navojec, Marija Škaričić i drugi.

Publika je dugotrajnim pljeskom ispratila autore filma.

Među brojnim uzvanicima premijeri je bio nazočan i predsjednik Stjepan Mesić, koji je film ocijenio "izvrsnim", koji ponovno pokazuje, kako je rekao, da se u Hrvatskoj može napraviti dobar film koji ne stoji tako puno.

Film je proizvela kompanija Fiz u suradnji s Hrvatskom radio televizijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙