FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mirna božićna noć u Splitu

SPLIT, , 25. prosinca 2005. (Hina) - Božićna noć u Splitu protekla jesasvim mirno i dostojanstveno, premda je mnoštvo naroda bilo nasplitskim ulicama.
SPLIT, , 25. prosinca 2005. (Hina) - Božićna noć u Splitu protekla je sasvim mirno i dostojanstveno, premda je mnoštvo naroda bilo na splitskim ulicama.

Nije bilo pucnjave iz oružja, a nikad manje nisu odjekivale petarde nego protekle božićne noći.

Ponoćke su održane u svim župnim crkvama Splitsko-makarske nadbiskupije. U splitskoj katedrali sv. Dujma predvodio je ponoćku splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Badnjak je protekao u Splitu u znaku bakalara i fritula, kojim su gradske i županijske vlasti častile siromašnije Splićane. Podijeljeno je više od 3500 porcija bakalara, koji su darovali norveški ribari.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske javljaju da tijekom noći nije bilo intervencija, a nije bilo ni poziva zbog bacanja petardi ili pucnjave iz oružja. Vatrogasci su jedino morali ugasiti nekoliko zapaljenih kontejnera.

Središnje misno slavlje danas na blagdan Božića predvodit će u 12 sati u katedrali sv. Dujma nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙