FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 12.30 sati

ZAGREB, 23. prosinca 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do12.30 sati:
ZAGREB, 23. prosinca 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

BRUXELLES - Belgijski nogometni prvoligaš Racing Genka mogao bi platiti čak milijun eura odštete pripadniku Crvenog križa koji je stradao na tribinama Fenix stadiona prije šest godina. Gunther Hanses, tada 28-godišnji mladić, stradao je kada je pokušao pomoći kolegici koju su gnjavila dva huligana. Jedan od njih udario ga je šakom u glavu, dok ga je drugi gurnuo s tribine. Hansen je prilikom pada teško ozlijedio glavu i nekoliko je tjedana bio u komi. Nakon dugotrajnog liječenja uspio se izvući, no ostale su neke trajne posljedice. Napadači su završili u zatvoru, a kasnije su i osuđeni. Međutim kako su obojica nezaposleni, Hansen je zatražio odštetu od Genka zbog loše organizacije.

LONDON - Sve češće izjave vodstva španjolskog nogometnog prvaka Barcelone da žele angažirati napadača francuske reprezentacije i Arsenala, Thierry Henrya razljutili su menadžera londonske momčadi, Arsene Wengera. "Španjolci se ponašaju nekorektno i nepristojno. Ne pokazuju nikakav respekt prema našem klubu. Henry ima ugovor s Arsenalom još 18 mjeseci i ukoliko ga žele angažirati prvo se moraju nama javiti. Inače ćemo ih prijaviti FIFA-i," poručio je Wenger. Međutim, očito je da Henry nije hladan na pozive s Nou Campa. Već je dva puta odbio pregovore oko novog ugovora s Arsenalom i sve je ostavio za kraj sezone. Francuz je u Arsenal došao iz Juventusa u kolovozu 1999. godine i nedavno je postao najefikasniji igrač u povijesti "Topnika".

NEW YORK - Na programu NBA lige sinoć su bile tek dvije utakmice, a u obje su slavile gostujuće momčadi. Dallas je slavio u Sacramentu (105:95), dok je Cleveland pobijedio Chicago (108:100). Najzaslužniji za trijumf Dallasa bio je Nijemac Dirk Nowitzki koji je postigao 37 koševa, uz 10 skokova. Nowitzki je posebno bio raspoložen u ključnoj, četvrtoj četvrtini u kojoj je ubacio 14 koševa. Poput Nowitzkog, 37 koševa ubacio je LeBron James u pobjedi Clevelanda protiv Chicaga. Sjajan je bio i Zydrunas Ilgauskas sa 25 koševa i 11 skokova, dok je Damon Jones dodao 15 koševa, od čega tri uzastopne trice u posljednjoj četvrtini.

NEW YORK/TORONTO - Glavni menadžer američke reprezentacije u hokeju na ledu, Don Waddell objavio je popis igrača koji će predvoditi američku vrstu u lovu na prvu zlatnu olimpijsku medalju nakon 1980. godine. Na popisu su 23 igrača iz NHL lige od kojih čak 12 nikada nisu nastupala na OI, a veliko iznenađenje predstavlja i pozivanje 44-godišnjeg Chrisa Cheliosa. Najviše igrača dolazi iz redova New York Islandersa, New Jersey Devilsa i Philadelphia Flyersa, po trojica. Za Cheliosa (Detroit), Mikea Modana (Dallas) i Douga Weighta (St Louis) bit će to treće olimpijske igre.

TORONTO - Popis igrača koji će putovati na OI objavili su i Kanađani. Branitelje naslova iz Salt Lake Cityja predvodit će kapetan Joe Sakic, ali i Todd Bertuzzi (Vancouver), Dany Heatley (Ottawa) i Shane Doan (Phoenix), igrači za koje su mnogi stručnjaci smatrali da im zbog niza nesportskih poteza na ledu nije mjesto u reprezentaciji. Todd Bertuzzi je zbog brutalnog starta nad Steve Mooreom bio suspendiran 17 mjeseci. Na kanadskom popisu se nalazi 11 igrača koji su nastupili u Salt Lake Cityju, no u Torinu neće biti vratara Curtis Joseph i Ed Belfoura, te Maria Lemieuxa, Stevea Yzermana, Paula Kariye, Erica Lindrosa, Brendana Shanahana...

PRAG - Češku reprezentacija u hokeju na ledu na Olimpijskim igrama u Torinu predvodit će kapetan Jaromir Jagr (New York Rangers) i vratar Dominik Hašek (Ottawa). U redovima aktualnih svjetskih prvaka neće biti ozlijeđenih napadača Martina Havlata i Patrika Eliša, te braniča Jirija Fischera, koji ima problema sa srcem. U češkom sastavu nalazi se osam igrača koji su sudjelovali na OI u Naganu 1998. godine kada su Česi osvojili jedino olimpijsko zlato, a od 23 igrača, čak 15 ih je igralo na Svjetskom prvenstvu u Beču. Svi igrači osim trećeg vratara Milana Hniličke iz Libereca, nastupa u NHL ligi.

BRATISLAVA - Slovačka reprezentacija u hokeju na ledu na Olimpijskim igrama u Torinu bit će oslabljena neigranjem zvijezde Pittsburgha, Zigmunda Palffya, koji se oprostio od nacionalne vrste. Glavne zvijezde slovačke vrste su braća Marian (Atlanta) i Marcel Hossa (Rangers), Marian Gaborik (Minnesota), Michal Handzus (Philadelphia), Miro Satan (Islanders), Pavol Demitra (Los Angeles), Peter Bondra (Atlanta), Ladislav Nagy (Phoenix) i Jozef Stumpel (Florida). Od 23 igrača petorica ne dolaze iz NHL lige, to su vratari Jan Lašak (Pardubice) i Karol Križan (Modo), branič Martin Štrbak (CSKA), te napadači Luboš Bartečko (Lulea) i Richard Kapuš (Novokuzneck).

STOCKHOLM - Izbornik švedske reprezentacije u hokeju na ledu, Bengt-Ake Gustafsson objavio je popis igrača koji će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Torinu. Najveće iznenađenje na popisu predstavljaju napadač HV-71, Mika Hannula, te branič Detroit Red Wingsa Niklas Kronwall. Šveđane mnogi stručnjaci uvrštavaju među glavne kandidate za olimpijsko zlato, koje su osvojili 1994. godine. Na posljednjim igrama u Salt Lake Cityju doživjeli su veliki neuspjeh kada ih je u četvrtfinalu pobijedila Bjelorusija.

HELSINKI - Finski izbornik Erkka Westerlund objavio je momčad koja će putovati na olimpijski turnir u hokeju na ledu u Torinu. Na popisu finske reprezentacije nalazi se osam igrača koji su sudjelovali na posljednjim OI u Salt Lake Cityu. Finci su do sada na olimpijskim igrama osvojili jednu srebrnu i dvije brončane medalje. Zanimljivo, u Torinu će putovati tri para braće - Saka i Mikko Koivu, Niko i Sami Kapanen, te Jarkko i Tuomo Ruutu.

BERLIN - Nakon što su Ralfu Ragnicku uručili otkaz čelnici njemačkog nogometnog bundesligaša Schalke 04 žele angažirati sadašnjeg trenera Fenerbahčea, Christopha Dauma. "Znam da će biti vrlo teško uvjeriti čelnike turske momčadi da puste Dauma, no Christoph je naša prva želja," potvrdio je menadžer Schalkea, Rudi Assauer. Daum ima ugovor s Fenerbahčeom do 2007. godine i prema vijestima iz Istanbula, čelnici turskog prvoligaša ne žele ga pustiti. Zanimljivo, Assauer i Daum godinama nisu pričali, no u posljednje vrijeme njihov odnos je daleko bolji. "Svi naši problemi i nesuglasice su iza nas," potvrdio je Daum, koji je prije odlaska u Tursku vodio Koln, Stuttgart i Bayer Leverkusen.

BERLIN - Bivši napadač danske nogometne reprezentacije, Ebbe Sand (33) na koncu ove sezone napustit će redove njemačkog bundesligaša Schalke 04 i vratiti se u domovinu. Sand će u prvoligašu Silkeborgu brinuti za razvoj mladih nogometaša i bit će prvi asistent treneru, Viggu Jensenu. Danski napadač član je Schalkea već sedam sezona, a od nacionalne vrste oprostio se nakon Europskog prvenstva 2004. godine. Za reprezentaciju je u 66 nastupa postigao 22 pogotka. Karijeru je započeo u Hadsundu (1977-92), a prije dolaska u Bundesligu sedam sezona je bio član Brondbya.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙