FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEC će vjerojatno smanjiti proizvodnju u drugom tromjesečju 2006.

PEKING, 22. prosinca 2005. (Hina/AP) - Organizacija zemalja-izvoznicanafte (OPEC) vjerojatno će smanjiti proizvodnju u drugom tromjesečju2006., izjavio je u četvrtak tijekom posjeta Kini predsjednik OPEC-ašeik Ahmed al-Fahd al-Sabah.
PEKING, 22. prosinca 2005. (Hina/AP) - Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) vjerojatno će smanjiti proizvodnju u drugom tromjesečju 2006., izjavio je u četvrtak tijekom posjeta Kini predsjednik OPEC-a šeik Ahmed al-Fahd al-Sabah.

"Očekujem da će OPEC smanjiti proizvodnju za drugo tromjesečje", kazao je predsjednik OPEC-a, dodajući da se ne očekuje da će kartel smanjiti proizvodnu politiku za prvo tromjesečje.

Njegove su izjave najnoviji nagovještaj OPEC-a da strahuje od pada potražnje za naftom nakon završetka zime i od posljedičnog pada cijena.

Al-Sabah boravi u službenom posjetu Kini kojim se nastoji dodatno produbiti dijalog između proizvođača i potrošača nafte. Kina je drugi po veličini potrošač i treći po veličini uvoznik nafte u svijetu.

Službena proizvodna kvota OPEC-a iznosi 28 milijuna barela dnevno i odnosi se na 10 aktivnih članica kartela, uz izuzetak Iraka.

Aktualni predsjednik OPEC-a i kuvajtski ministar nafte al-Sabah predat će 1. siječnja 2006. predsjednički mandat nigerijskom ministru za naftu Edmundu Daukoruu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙