FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kihalić optužen za trostruko ubojstvo tvrdi da se pokušao ubiti

SISAK, 21. prosinca 2005. (Hina) - Umirovljeni policajac VlastimirKihalić (37) iz Petrinje, kome se na Županisjkom sudu u Sisku sudi zaubojstvo supruge i njene dvije prijeteljice, ustvrdio je da je jutrospokušao samoubojstvo, no kako nije ozlijeđen, sudsko vijeće nijeodgodilo današnju raspravu, a od uprave Zatvora zatražilo je izvješćeo tome što se dogodilo.
SISAK, 21. prosinca 2005. (Hina) - Umirovljeni policajac Vlastimir Kihalić (37) iz Petrinje, kome se na Županisjkom sudu u Sisku sudi za ubojstvo supruge i njene dvije prijeteljice, ustvrdio je da je jutros pokušao samoubojstvo, no kako nije ozlijeđen, sudsko vijeće nije odgodilo današnju raspravu, a od uprave Zatvora zatražilo je izvješće o tome što se dogodilo.

Optuženik i njegova braniteljica tražili su da ga liječnik neuropsihijatar pregleda prije nastavka suđenja i da se tvrdi je li psihički sposoban pratiti suđenje ili ne.

Sudsko vijeće, rekla je predsjedavajuća sutkinja Snježana Mrkoci, odlučilo je da se rasprava održi, a da Kihalića nakon toga pregleda liječnik neuropsihijatar, koji će dati mišljenje je li sposoban za praćenje suđenja ili ne, te da o tome obavijestiti sud.

Prije današnjeg nastavka suđenja, Kihalić i njegova braniteljica po službenoj dužnosti Nataša Pifar Mihelić, te zatvorska služba su izvijestili sudsko vijeće o tome što se dogodilo.

Službenik osiguranja Damir Novačić izvijestio je sudsko vijeće kako im optuženi Kihalić trvdi "da je u toku noći imao neuspjeli pokušaj suicida".

"Okrivljenik se pokušao porezati uloškom kemijske olovke i ozlijediti kablom od radio aparata, ali smo na vrijeme reagirali. Zatekli smo ga u ćeliji dok je sjedio na krevetu, na sebi nije imao nikakve ozljede, nismo zvali liječnika, jer nije bio ozljeđen", rekao je i dodao da su mu zatim dali odgovarajuće lijekove nakon čega je Kihalić rekao da se smiro i da mu je bolje.

Novačićevoj izjavi prigovorio je Kihalić, rekavši da se pokušao objesiti kabel s radio aparata, ali je kabel pukao, što je probudilo ostalu dvojicu zatvorenika, koji su ga spasili. Ustvrdio je također da je uložak kemijske olovke gurao u utičnicu, namjeravajući da ga ubije struja.

"Htio sam se ubiti. Ili ću život izgubiti skroz ili nikako", rekao je Kihalić.

Na današnjoj raspravi sudsko vijeće je odbacilo sve dodatne dokazne prijedloge obrane kao nevažne ili nedopustive. Odbijeni su prijedlozi da se provede dopunsko neuropsihijatrijsko vještačenje i da se pročita Kihalićeva povijest bolesti od 1993. godine, kada je iskazao prve znakove oboljenja od PTSP-a, kao i prijedlog da se u sudski spis kao dokazni materijal uvede pet kaseta, na kojima je Kihalić tajno snimao razgovore pokojne supruge Željke i njenih prijateljica Nade Kušan i Vesne Mokrovič-Marinković.

Sutkinja Mrkoci je rekla da je tajnim snimanjem Kihalić počinio kazneno djelo.

Suđenje se nastavlja sutra kada se očekuje iznošenje Kihalićeve obrane i donošenje presude.

Optužnica Kihalića tereti za kažnjivo djelo teškog ubojstva iz bezobzirne osvete i osobito niskih pobuda. Navodi da je on 21. ožujka ove godine u Petrinji hicima iz pištolja ubio svoju suprugu Željku (39), te njene prijateljice Vesnu Mokrović-Marinković (40) i 39-godišnju Nadu Kušan, zbog potpore koju su joj davale u namjeri da se rastane od njega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙