FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 16. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 16. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Ministarstvo financija je u obnovljenu postupku, po službenoj dužnosti, poništilo rješenje kojim su utvrđene porezne obveze Hrvatske radiotelevizije, izvijestilo je večeras Ministarstvo. Rješenje je poništeno zbog saznanja novih činjenica koje nisu bile razmatrane u postupku do donošenja drugostupanjskog rješenja kojim je odbijena žalba HRT-a. Poništenjem rješenja, po Zakonu o općem upravnom postupku, poništavaju se i sve pravne posljedice koje je proizvelo to rješenje, stoji u priopćenju.

VUKOVAR - Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je večeras u Vukovaru kako je ministru financija Ivanu Šukeru naložio da povuče rješenje Porezne uprave o naplati duga HRT-a za PDV te da se ono preispita. U izjavi novinarima, uoči susreta s vukovarskim gradonačelnikom Tomislavom Šotom kojemu je uručio Vladinu odluku o otvaranju Carinarnice u Vukovaru, premijer je također izrazio žaljenje zbog, kako je rekao, neprimjerenih izjava koje su se mogle čuti u Hrvatskom saboru u raspravi o HRT-u. Po njegovim riječima Vlada će učiniti sve da potiče slobodu medija jer bez nje nema ni demokracije. Mora međutim postojati odgovornost za izgovorenu i napisanu riječ, poručio je Sanader.

ZAGREB - Urednički kolegij Informativnog programa HTV priopćio je večeras kako je "načinom na koji je vođena saborska rasprava o HRT-u, te odlukom o naplati PDV-a na RTV pristojbu ozbiljno dovedena u pitanje ne samo neovisnost jedinog javnog medija u Hrvatskoj već i daljnje normalno funkcioniranje Informativnog programa". U priopćenju se podsjeća da je Informativni program HTV-a uvjerljivo najdominantniji izvor informiranja za građane Hrvatske, Hrvate u BiH, kao i za hrvatsku dijasporu. "Posljednja znanstvena i stručna istraživanja uglednih domaćih i inozemnih organizacija i institucija, te ocjene neovisnih medijskih stručnjaka, pokazuju da Informativni program HTV-a poštuje profesionalne standarde neovisnog novinarstva, kao i da urednici Informativnog programa HTV-a posljednjih godina pri selekciji vijesti slijede javni interes, a ne povode se za senzacionalizmom i 'žutilom'", priopćio je urednički kolegij Informativnog programa HTV-a.

ZAGREB - Nevladina ekološka udruga "Zelena akcija" večeras je proslavila kraj projekta "Družba Adria". Prošlo je točno tri godina od kada je bivša Vlada potpisala Sporazum o pristupanju Hrvatske projektu "Družba Adria" kojim se predviđao prijevoz ruske nafte preko šest zemalja do luke u Omišlju. Zelena akcija dosad je svake godine na godišnjicu potpisivanja tog Sporazuma organizirala prosvjede, ali ove godine organizira proslavu, jer je došao kraj tom štetnom projektu, rekla je Hini predsjednica Zelene akcije Jagoda Munić. Navela je da je razlog za slavlje u činjenici što je nedavno Komisija za procjenu utjecaja na okoliš projekta Družba Adria projekt odbacila, a u skladu s mišljenjem struke postupilo je i Ministarstvo zaštite okoliša. Zelena akcija isto očekuje i od Hrvatskog sabora, rekla je Munić.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je večeras na svečanosti u palači Dverce Medalje grada Zagreba glumcu Bobiju Marottiju, za cjelokupan doprinos hrvatskom glumištu, te Zlatku Vitezu, ispred glumačke družine Histrion, za 30. obljetnicu djelovanja te kazališne družine i 20. godišnjicu Zagrebačkog histrionskog ljeta. Čestitavši "najzagrebačkijem glumcu" Bobiju Marottiju i "najhistrionu" Vitezu na visokom gradskom priznanju, gradonačelnik Bandić kazao je kako su Histrioni zaštitni znak grada Zagreba, kao što je i Marotti zaštitni znak hrvatskog i zagrebačkog glumišta. Član Gradskog poglavarstva zadužen za kulturu Duško Ljuština također je čestitao laureatima koji su niz godina pronosili hrvatsku kazališnu riječ u Hrvatskoj i inozemstvu.

KRAPINA - Grad Zagreb će s pet milijuna kuna sufinancirati 7,5 milijuna kuna vrijedan popravak Sljemenske ceste, što će biti gotovo najkasnije do kraja 2008. kad će se na Sljemenu održati prva utrka muškoga Svjetskog kupa, kazao je danas u Krapini zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Izaslanstvo grada Zagreba sastalo se danas s vodećim ljudima Krapinsko-zagorske županije sa županicom Vlastom Hubicki na čelu, a razgovarali su o suradnji u području gospodarstva, prometa i turizma. Osim ulaganja u prometnicu, koja Zagorje preko stubičkog kraja povezuje s metropolom, Bandić je najavio i da će Zagreb, kao što je ove godine popločio marijabistričku Kalvariju, finanacirati obnovu trga u Klanjcu.

ZAGREB - Udruga oboljelih od azbestoze iz Vranjica i Udruga za zaštitu okoliša "Barbarinac" idući će tjedan Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti Kaznenu prijavu protiv bivših i sadašnjih članova Uprave i Nadzornog odbora vranjičkog Salonita d.d., najavio je danas na konferenciji za novinare u Zagrebu Veljko Mikelić, pravni zastupnik oboljelih od azbestoze. Kaznena prijava podnosi se za tri kaznena djela, uključujući i ubojstvo iz nehaja mnogih radnika "Salonita" i građana Solina zbog nepropisnog rada sa azbestom i azbestnim otpadom, izvijestio je predsjednik udruge "Eko-Kvarner" Vjeran Piršić. Ukoliko Hrvatska do početka pristupnih pregovora s EU problem azbesta ne riješi, obratit ćemo se za pomoć europskim ekološkim udrugama i izvršiti pritisak, rekao je Piršić.

ZAGREB - Tijekom akcije "Noć hrvatskih muzeja" sinoć (od 18 sati do 1 sat iza ponoći) je u šest zagrebačkih muzeja zabilježeno više od 10.000 posjetitelja, priopćilo je danas Hrvatsko muzejsko društvo, koje je i organiziralo tu akciju. Ulaz na sve izložbe bio je besplatan, a najviše posjetitelja je bilo u Muzeju za umjetnost i obrt gdje je rock glazbenik Davor Gobac vodio posjetitelje kroz izložbu "Skriveno blago MUO" i u Arheološkom muzeju gdje je otvorena izložba "Odiseja čovječanstva". Zadovoljna uspjehom akcije, predsjednica Hrvatskog muzejskog društva Dubravka Osrečki Jakelić je najavila da će iduće godine "Noć muzeja" biti organizirana i u drugim hrvatskim muzejima i da će ta akcija postati tradicionalna.

SIKIREVCI - Sporazum o izgradnji I. etape Regionalnoga vodoopskrbnog sustava istočne Slavonije ukupne vrijednosti 397 milijuna kuna, koji će, kad bude gotov do 2010., osigurati kvalitetna pitka voda za oko 275.000 stanovnika Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, potpisan je danas u Sikirevcima na slavonskobrodskom području. Sporazum su potpisali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, predsjednik Uprave Fonda za regionalni razvoj Danijel Žamboki, glavni direktor Hrvatskih voda Davorin Androšić i župani dviju županija Šimo Đurđević i Božo Galić. U prigodnu govoru, nakon potpisivanja Sporazuma, ministar Petar Čobanković rekao je kako je izgradnja toga sustava trenutačno najvažniji vodoopskrbni projekt u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙