FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PSA Peugeot Citroen gradi nove pogone u Slovačkoj

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Grupacija PSA Peugeot Citroenzapočinje gradnju proizvodnog centra u Trnavi u Slovačkoj, kapaciteta150 tisuća vozila godišnje, u koji će uložiti 350 milijuna eura, azapošljavat će 1.800 osoba, objavljeno je iz Peugeota Hrvatska.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Grupacija PSA Peugeot Citroen započinje gradnju proizvodnog centra u Trnavi u Slovačkoj, kapaciteta 150 tisuća vozila godišnje, u koji će uložiti 350 milijuna eura, a zapošljavat će 1.800 osoba, objavljeno je iz Peugeota Hrvatska.

U novim proizvodnim pogonima proizvodit će se novi model iz game PSA-a, koji bi trebao biti predstavljen 2010. godine.

Ovo novo ulaganje PSA Peugeot Citroena u Trnavi, kompletirati će proizvodni centar, čija je gradnja počela u lipnju 2003. godine. U njemu će se od 2006. godine proizvoditi automobili na platformi 1 (mali automobili). Kapacitet će biti 300 tisuća jedinica godišnje, a radit će tri ekipe i ukupno 3.500 radnika.

Potpredsjednik slovačke Vlade Ivan Mikloš, za boravka u Zagrebu početkom ovog tjedna, ustvrdio je da će Slovačka 2007. godine biti prva zemlja po proizvodnji automobila po glavi stanovnika.

Da će to zasigurno biti tako, govore podaci o ulaganjima velikih svjetskih proizvođača automobila u tu zemlju. Uz spomenuto ulaganje PSA Peugeot Citroen, u Slovačkoj su, primjerice, prisutni KIA, Hyundai, Magna Steyr, Continental auto dijelovi i Ford, čija se ukupna ulaganja mjere u milijardama eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙