FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schwartz Schilling - novi visoki predstavnik za BiH

SARAJEVO/PARIZ, 14. prosinca 2005. (Hina) - Konzervativni njemačkipolitičar Christian Schwartz-Schilling imenovan je u srijedu za novogvisokog predstavnika za BiH, izvijestila je TV Federacije BiH (FTV).
SARAJEVO/PARIZ, 14. prosinca 2005. (Hina) - Konzervativni njemački političar Christian Schwartz-Schilling imenovan je u srijedu za novog visokog predstavnika za BiH, izvijestila je TV Federacije BiH (FTV).

Schwartz-Schillinga je na novu dužnost imenovalo Vijeće za provedbu mira, na zatvorenoj sjednici koja je prijepodne održana u Parizu, a službena objava imenovanja treba uslijediti tijekom dana.

Schwartz-Schilling je i ranije spominjan kao najizgledniji kandidat za nasljednika Paddyja Ashdowna, koji je na dužnosti visokog predstavnika BiH proveo protekle tri i pol godine.

Novi visoki predstavnik dužnost bi trebao preuzeti u siječnju 2006. godine.

Schwartz-Schiling ranije je, nakon potpisivanja Washingtonskog sporazuma i uspostave Federacije BiH, bio međunarodni posrednik, prvo za Federaciju BiH, a potom i za cijelu BiH.

On je istaknuti pripadnik njemačke Kršćansko-demokratske unije (CDU), a bio je i ministar u vladi kancelara Helmuta Kohla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙