FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Pat Riley se vratio na klupu

NEW YORK, 14. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Washington Wizardsi su kodkuće sa uvjerljivih 94:74 svladali New Jersey Netse, a u slabu igruNetsa uklopio se i hrvatski košarkaš Zoran Planinić, koji je za 10minuta igre ostao bez poena, uz šut 0:3 i jedan asist.
NEW YORK, 14. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Washington Wizardsi su kod kuće sa uvjerljivih 94:74 svladali New Jersey Netse, a u slabu igru Netsa uklopio se i hrvatski košarkaš Zoran Planinić, koji je za 10 minuta igre ostao bez poena, uz šut 0:3 i jedan asist.

Susret u Washingtonu odlučen je već u prvoj četvrtini, koju su Wizardsi dobili sa 29:14, a junak pobjede bio je bivši igrač Cibone Chucky Atkins (12 poena, 9 asista) koji je u postavi zamijenio ozlijeđenoga prvoga strijelca momčadi Gilberta Arenasa. Prve zvijezde Netsa nisu bile raspoložene - Vince Carter (14, šut 5:15), Richard Jefferson (13, 4:7) i Jason Kidd (12, 5:12) potrošili su previše lopti, a nije pomogla ni klupa - pričuve su u prve tri četvrtine zabile samo dva poena.

Legendarni Pat Riley ponovno je klupi kao trener, zadnju utakmicu vodio je 15. travnja 2003., a sada je uskočio umjesto Stana Van Gundya na gostaovanju Miami Heata kod Chicago Bullsa. Rileyev povratak bio je uspješan, Miami je slavio sa 100:97, a zasluge idu Shaquilleu O'Nealu, koji je u drugoj utakmici nakon stanke zbog ozljede gležnja ubacio 30 poena. Trener koji je treći po broju pobjeda u povijesti NBA lige, a nakon što je Van Gundy u ponedjeljak dao ostavku, Riley, koji je i predsjednik kluba, morao je na klupu.

"Neke stvari se ne zaboravljaju, ostaje vam instikt, a lako je kada imate jaku momčad sa Shaqom i Wadeom. Ipak, da je igrač Chicaga Deng pogodio tricu za izjednačenje, ovo bi bila i moja zadnja utakmica na klupi", kazao je Riley, čiji je povratak označio prekid "crne serije" Miamia od tri uzastopna poraza na gostovanjima.

Prvaci San Antonio Spursi su tek u produžetku svladali LA Clipperse (95:87), Tim Duncan (27, 22 skoka) je dominirao pod obručima, a Michael Finley (21) je sa sedam poena u produžetku donio pobjedu. Susret je bio vrlo izjednačen, produžetak je donio Duncan sa linije slobodnih bacanja 12 sekundi prije kraja, pogodivši oba bacanja iako je do tog trenutka od 12 bacanja promašio čak 11. Tony Parker je dodao 25 koševa za prvake, koji su igrali bez ozlijeđenoga Manua Ginobilia, dok su Elton Brand (24, 12 skokova) i Sam Cassell (20, 10 skokova) predvodili ove sezone izvrsne Clipperse.

Niti 39 poena LeBron Jamesa nije bilo dovoljno da Cleveland izbjegne poraz kod kuće od najgore momčadi lige Atlanta Hawksa, dok je Denver pobijedio u Charlotteu zahvaljujući utakmici karijere Carmela Anthonya (42). Sacramento je svladao Minnesotu (93:91) tricom Bonzia Wellsa iz kuta u posljednjoj sekundi utakmice, a također tricom u zadnjoj sekundi produžetka Baron Davis je postao zaslužan za uspjeh Golden State Warriorsa kod Seattle SuperSonicsa (110:107).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙