FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Di Canio ne odustaje od desnice

RIM, 13. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Premda je Talijanski nogometnisavez najavio istragu protiv napadača Lazia, Paola Di Cani,a koji jenakon utakmice s Livornom salutirao rimskim navijačima s visokouzdignutom desnicom, jedan od najkontroverznijih nogometaša naApeninskom poluotoku, nije se previše uznemirio.
RIM, 13. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Premda je Talijanski nogometni savez najavio istragu protiv napadača Lazia, Paola Di Cani,a koji je nakon utakmice s Livornom salutirao rimskim navijačima s visoko uzdignutom desnicom, jedan od najkontroverznijih nogometaša na Apeninskom poluotoku, nije se previše uznemirio.

"Pozdravio sam svoje ljude na način koji je za mene simbol pripadnosti grupi, koja cijeni prave vrijednosti. Ponosan sam na takve ljude i nastavit ću ih pozdravljati na taj način," poručio je Di Canio, koji je isto učinio i na kraju gradskog derbija protiv Rome zbog čega je kažnjen sa 10.000 eura.

Njegov fašistički pozdrav izazvao je osudu javnosti i brojne židovske zajednice u Italiji.

"Ako je akcija protiv mene pokrenuta zbog mišljenja jedne zajednice, to bi moglo biti vrlo opasno. Tijekom utakmice sam trpio strašne uvrede, no nisam reagirao," branio se Di Canio.

Utakmica između Livorna i Lazia bila je vrlo napeta zbog različitih političkih stavova njihovih navijača. Dok su navijači Livorna poznati kao ljevičari, pa je na njihovoj tribini bilo mnoštvo zastava sa srpom i čekićem, ultrasi Lazia pripadaju ekstremnoj desnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙