FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Svaki drugi dan ubojstvo u obitelji

RIM, 13. prosinca 2005. (Hina) - U Italiji se svaka dva dana dogodijedno ubojstvo u krugu obitelji, u sedam od deset slučajeva žrtva ježena, a u osam od deset slučajeva ubojica je muškarac, proizlazi iz izizvješća o ubojstvima u 2005. godini koje je, na osnovu analizaustanove za društvena istraživanja EURES, objavila u utorak talijanskanovinska agencija ANSA.
RIM, 13. prosinca 2005. (Hina) - U Italiji se svaka dva dana dogodi jedno ubojstvo u krugu obitelji, u sedam od deset slučajeva žrtva je žena, a u osam od deset slučajeva ubojica je muškarac, proizlazi iz iz izvješća o ubojstvima u 2005. godini koje je, na osnovu analiza ustanove za društvena istraživanja EURES, objavila u utorak talijanska novinska agencija ANSA.

U obiteljskom okruženju bilo je 187 ubojstava, a većina ih je počinjena u regijama bogatog sjevera zemlje, čak 44,4 posto, dok ih je na jugu bilo 34,2 posto, a u centru Italije 21,4 posto. Najbogatija regija Lombardia, u kojoj čak 26 posto stanovništva ima na ušteđeno više od 500 tisuća eura gotovine, ne računajući nekretnine, bilo je najviše kućnih ubojstava, 26 odnosno 13,9 posto.

Žrtve su najčešće bile žene, a ubijeno je ukupno 128 žena u godinu dana. Od ukupnog broja ubojstava u najvećem broju slučajeva, njih 39 ili 20,9 posto, žrtve su bile starije od 64 godine, zatim dolaze one u dobi od 35-44 godina (ubijeno 32 osobe, odnosno 17,1 posto), onda onih u dobnoj granici od 25-34 godina, dok je ukupno 8 ubijenih bilo u dvije najmlađe dobne granice, one od 14-18 godina i od 19-24 godina.

U čak 69,5 posto slučajeva žrtva i ubojica su živjeli zajedno u trenutku ubojstva. Najčešće je žrtva supruga ili suprug, pa onda roditelj. Do ubojstva dolazi zbog svađa, pa i onih iz ljubomore, a zatim zbog mentalnih poteškoća nekog od ukućana.

Na europskoj tablici Italija je sedma po ubojstvima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙