FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 11. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 11. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

RIJEKA,ŠIBENIK,KARLOVAC, SISAK,ĐAKOVO - Na skupu potpore generalu Anti Gotovini danas se na riječkome Korzu okupilo nekoliko stotina osoba koje su mirno u koloni, noseći natpise s fotografijama uhićenoga generala i pjevajući domoljubne pjesme, prošle glavnom gradskom ulicom. Predsjednik Zajednice udruga proisteklih iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije Zlatko Tomašić rekao da se u Haagu neće suditi samo Anti Gotovini nego i cijeloj Hrvatskoj, koja se, istaknuo je, drznula nastati, braniti i obraniti se. Generala Antu Gotovinu danas su na glavnome gradskom trgu - Poljani poduprli i Šibenčani. Skup je, kao i u ostalim hrvatskim gradovima, počeo točno u podne, trajao je oko jedan sat, a protekao je bez političkih govora. Predsjednik županijske HVIDR-e Mladen Spahija kazao je da je sličan skup održan i u Kninu. Skupovi podrške generalu Anti Gotovini održani su danas i u Karlovcu, Sisku i Đakovu.

ZAGREB - Predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je danas kako je vidljivo da su skupovi za generala Gotovinu u nekoliko dana iz demonstracija u kojima je bilo ustaških znakova, rušilačkih poruka te uvredljivih istupa, evoluirali u skupove potpore Gotovini. U izjavi Hrvatskom radiju, Mesić jer rekao da će prava potpora generalu biti onda, ako sud bude mogao utvrditi istinu, a to će biti moguće ako dobije na uvid sve potrebne činjenice.

ZAGREB - Komentirajući današnje prosvjede u hrvatskim gradovima u znak potpore uhićenom generalu Anti Gotovini, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je da su stajališta vlasti već poznata, to jest da prosvjedi trebaju biti u službi davanja potpore i Hrvatskoj i generalu Gotovini i istini. "Prosvjedi trebaju biti u službi istine i angažiranja svih da suzbiju reviziju hrvatske povijesti i dade potpora i Vladi da maksimalno angažira najbolje stručnjake, i pravne i druge, kako bi se oborila optužnica koja se zasniva na neprihvatljivim postavkama", rekao je predsjednik Sabora Vladimir Šeks prije euharistijskog slavlja u zagrebačkoj katedrali prigodom donošenja Betlehemskog svjetla u zagrebačku prvostolnicu iz Beča.

ZAGREB - Zrakoplov tvrtke German Wingsa na letu Zagreb - Koeln danas se zbog tehničkih problema nakon polijetanja u 12,30 sati morao vratiti u zagrebačku Zračnu luku, zbog čega su sve službe bile u pripravnosti, izvijestio je večeras voditelj zračnog prometa zagrebačke Zračne luke. Zrakoplov je uredno sletio i nije bilo potrebe ni za kakvom intervencijom i sve je sretno završilo, izvijestio je voditelj zračnog prometa. Nitko nije ozlijeđen, a svi putnici iz zrakoplova German Wingsa drugim su zrakoplovom otputovali u Njemačku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙