FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haaretz: mobitel otkriva rak dojke

JERUZALEM, 9. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Izraelski liječnik NitzanYaniv mogao bi biti pokretač revolucionarne nove tehnologije koja ćepomoći ženama u otkrivanju karcinoma dojke uz pomoć mobitela,izvijestio je u petak izraelski list Haaretz.
JERUZALEM, 9. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Izraelski liječnik Nitzan Yaniv mogao bi biti pokretač revolucionarne nove tehnologije koja će pomoći ženama u otkrivanju karcinoma dojke uz pomoć mobitela, izvijestio je u petak izraelski list Haaretz.

Kad se mobitel opremi softverskim programom i kamerom s infracrvenim zrakama, lako se transformira u dijagnostički instrument koji daje pouzdanije rezultate od onih koje žena dobiva palpatornim samopregledom.

Dr. Yaniv ističe još jednu prednost rezultata ovakvih testova, a to je da se odmah mogu poslati na adresu nekog laboratorija na analizu gdje će se ustvrditi jesu li potrebne dodatne pretrage.

Kamera s infracrvenim zrakama funkcionira na način da se koristi dvjema tehnikama koje pokazuju učinkovitost u otkrivanju raka dojke - prva je analiza u razlici temperature u raznim dijelovima dojke, a druga detektira protok kisika krvotokom.

Izraelski telekomunikacijski operater Cellcom trenutačno radi na ugrađivanju senzora s infracrvenim zrakama u kamere mobitela, izvijestio je izraelski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙