FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata ogorčena uhićenjem Gotovine

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Pripadnici Udruge Specijalnepolicije iz Domovinskog rata u današnjem su priopćenju izrazili svojenezadovoljstvo i ogorčenje uhićenjem ratnog suborca, generalaGotovine, kojega smatraju nevinim po svim točkama haške optužnice.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Pripadnici Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata u današnjem su priopćenju izrazili svoje nezadovoljstvo i ogorčenje uhićenjem ratnog suborca, generala Gotovine, kojega smatraju nevinim po svim točkama haške optužnice.

"Jedina gora vijest mogla je biti ona o lišavanju života generala radi prikrivanja svih laži koje su posljednjih godina izrečene o njemu osobno i o pravednoj borbi hrvatskog naroda za slobodu i suverenost", kažu u udruzi, izražavajući potporu generalovoj obitelji i njemu osobno.

Haška optužnica protiv "naših najvrednijih pobjedničkih generala, Gotovine i Markača, temelji se upravo na optužbi da je Hrvatska nastala na zločinu i etničkom čišćenju, što je neprihvatljiv revizionizam povijesti Domovinskog rata i protucivilizacijsko izjednačavanje statusa žrtve i agresora", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Udruge Željko Sačić.

Zahtijevamo od svih institucija hrvatske vlasti i svih hrvatskih političkih čimbenika da u skladu s većinskim očekivanjima naših građana odmah poduzmu sve mjere kako bi se onemogućile nepopravljive povijesne štete za sadašnje i buduće generacije hrvatskih građana, ističu u Udruzi Specijalne policije iz Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙