FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Održana međunarodna tribina o dnevnim novinama

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Dnevne novine suočavaju se s padomnaklade i dramatičnim gubitkom mladih čitatelja, rečeno je na tribinio temi "Nove novine - novi čitatelji", koju je danas u Zagrebupriredila njemačka Zaklada "Konrada Adenauera".
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Dnevne novine suočavaju se s padom naklade i dramatičnim gubitkom mladih čitatelja, rečeno je na tribini o temi "Nove novine - novi čitatelji", koju je danas u Zagrebu priredila njemačka Zaklada "Konrada Adenauera".

U raspravi su sudjelovali novinari, urednici, profesori novinarstva i drugi stručnjaci za medije iz Hrvatske, nekih zemalja u regiji i Njemačke.

Ovim skupom obilježena je i 400. obljetnica pojave prvih tiskanih novina pa je to bio povod da se istakne velika uloga novina i drugih medija u borbi za demokraciju.

Rješenje za sadašnje teškoće novina i njihovu budućnost sudionici skupa vide u multimedijalnom pristupu, odnosno u prodaji novinarskih proizvoda različitim medijima, u internetu i on-line izdanjima. Da bi se poboljšala kvaliteta novina i dobili novi čitatelji, posebice među mladima koji više vole internet i druga suvremena sredstva informiranja, važno je da i sami novinari budu svestrano obrazovani i uvježbani za primjenu svih sredstava modernog komuniciranja, rečeno je.

Skup je otvorio direktor zagrebačkog Ureda Zaklade "Konrada Adenauera" Christian Schmitz, a prigodno su govorili i predsjednica saborskog Odbora za informatizaciju i medije Željka Antunović i njemački veleposlanik u Hrvatskoj Juergen Staks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙