FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kninu na snazi redovite mjere zaštite od poplave

KNIN, 7. prosinca 2005. (Hina) - U gradu Kninu od jutros su na snaziredovite mjere zaštite od poplave jer je vodostaj rijeke Krke zbogobilnih kiša viši od četiri metra.
KNIN, 7. prosinca 2005. (Hina) - U gradu Kninu od jutros su na snazi redovite mjere zaštite od poplave jer je vodostaj rijeke Krke zbog obilnih kiša viši od četiri metra.

Jutros od šest sati vodostaj Krke stalno raste jer kiša neprekidno pada, pa je prije podne bio viši od 4,70 metara.

Ako vodostaj rijeke dosegne visinu od 4,80 metara, uvest će se izvanredne mjere obrane od poplave, doznaje se u Hrvatskim vodama, djelatnici kojih stanje vodostaja od sinoć stalno prate i po najnovijim podatcima još su samo četiri centimetra do te razine i proglašenja izvanrednih mjera obrane od poplave.

Sada se radi na zaštiti benzinske crpke "Sirovine Benz" na ulazu u Knin iz smjera Drniša, prostorije koje su djelomično poplavljene.

Iz šibensko-kninske Policijske uprave upozoravaju da se u Golubiću rijeka Butižnica, pritok Krke, na nekoliko mjesta prelila preko državne ceste D-33 Knin - Strmica. I drugi pritok Krke, rijeka Čikola, sa svojim pritokom Vrbom, izlila se iz korita na oranice u Petrovu polju na drniškom području, gdje također već drugi dan kiša obilno pada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙