FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zahlađenje u SAD-u podiglo cijene nafte

LONDON, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte prekoračile suu ponedjeljak razinu od 60 dolara po barelu nakon što je meteorološkaprognoza o snježnoj oluji na sjeveroistoku SAD-a pojačala potražnju založ-uljem na najvećem tržištu tog goriva u svijetu.
LONDON, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte prekoračile su u ponedjeljak razinu od 60 dolara po barelu nakon što je meteorološka prognoza o snježnoj oluji na sjeveroistoku SAD-a pojačala potražnju za lož-uljem na najvećem tržištu tog goriva u svijetu.

Barel sirove nafte poskupio je na američkom tržištu 76 centi na 60,08 dolara. Na londonskom je tržištu barel poskupio 77 centi na 57,82 dolara.

"Zima je tek na pragu a potraje li zahlađenje nešto dulje, zalihe će početi padati. S obzirom na veliku neizvjesnost oko potražnje, tržište će biti osjetljivije na vremenske prilike no što je obično slučaj", prognoziralo je Mike Wittner iz londonskog Caylona.

Topli studeni pridonio je gomilanju zaliha destilata, rezultiravši viškom lož-ulja. Tako je prošlog tjedna američko ministarstvo energetike izvijestilo da su zalihe lož-ulja četiri posto iznad petogodišnjeg prosjeka. No, meteorolozi u međuvremenu najavljuju zahlađenje pa bi se takvo stanje moglo promijeniti.

Hedge fondovi i ostali spekulanti zasad prognoziraju nastavak trenda pada cijena sirove nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙