FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pinochet mentalno nije u stanju pratiti proces - psihijatar

SANTIAGO, 4. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Psihijatar bivšeg čileanskogdiktatora Augusta Pinocheta rekao je da 90-godišnji general nije ustanju pratiti proces zbog mentalnih problema, objavio je u nedjeljučileanski dnevni list El Mercurio.
SANTIAGO, 4. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Psihijatar bivšeg čileanskog diktatora Augusta Pinocheta rekao je da 90-godišnji general nije u stanju pratiti proces zbog mentalnih problema, objavio je u nedjelju čileanski dnevni list El Mercurio.

General Pinochet pati od "dubokog poremećaja sjećanja, koje mu onemogućuje prisjećanje najvažnijih činjenica njegovog života", rekao je za taj list psihijatar Sergio Pena y Lilo.

Augusto Pinochet, koji je od 23. studenog u kućnom pritvoru, optužen je za dvije afere, jednu zbog fiskalne prijevare na tajnim bankovnim računima u inozemstvu, a drugu zbog kršenja ljudskih prava u sklopu istrage o ubojstvu političkih protivnika 1975. tijekom "Operacije Colombo".

Bivši diktator, čiji je režim optužen za smrt ili nestanak 3.000 ljudi između 1973. i 1990. već je oslobođen zbog umjerene demencije u procesima povezanima s političkim ubojstvima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙