FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: Održan sastanak Putin - Steinmeier

ZAGREB, 3. prosinca 2005. (Hina) - Njemačko strateško partnerstvo sRusijom ne samo da će se nastaviti nego će biti prošireno, izjavio jeu subotu novi njemački ministar vanjskih poslova Frank-WalterSteinmeier nakon prvog posjeta Rusiji tijekom kojega se sastao sruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izvijestila je agencija dpa.
ZAGREB, 3. prosinca 2005. (Hina) - Njemačko strateško partnerstvo s Rusijom ne samo da će se nastaviti nego će biti prošireno, izjavio je u subotu novi njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier nakon prvog posjeta Rusiji tijekom kojega se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izvijestila je agencija dpa.

Tijekom razgovora što su ga vodili u Putinovoj rezidenciji u Moskvi, Putin je izjavio da su odnosi između Rusije i Njemačke na visokoj razini te je dodao da je sporazum nove njemačke vladine koalicije pročitao s velikom nadom da će se partnerstvo između dviju zemalja nastaviti, prenosi Reuters.

Steinmeier je doputovao u Moskvu kako bi pripremio posjet Rusiji kancelarke Angele Merkel polovinom siječnja, te će se tijekom boravka ondje sastati i s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim. Informaciju o posjetu Merkelove Rusiji u subotu je potvrdio i Putin.

"Tijekom posljednjeg razgovora s kancelarkom Merkel složili smo se da ćemo se sastati polovinom siječnja te da ćemo u ožujku održati međuvladine konzultacije u Tomsku", rekao je ruski predsjednik tijekom sastanka sa Steinmeierom.

Njemačka je kancelarka od stupanja na novu dužnost do sada posjetila Pariz, London, Bruxelles i Varšavu.

Agencije ističu da je Putin s bivšim njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom imao vrlo blizak politički i osobni kontakt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙