FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown: Daytonski sporazum mijenjati korak po korak

MOSTAR, 30. studenoga 2005. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodnezajednice u BiH Paddy Ashdown odbacio je mogućnost sazivanja novemeđunarodne konferencije, odnosno "novog" Daytona na kojem bi semijenjao Daytonski sporazum sklopljen prije deset godina.
MOSTAR, 30. studenoga 2005. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown odbacio je mogućnost sazivanja nove međunarodne konferencije, odnosno "novog" Daytona na kojem bi se mijenjao Daytonski sporazum sklopljen prije deset godina.

"Međunarodna zajednica ne napušta Daytonski sporazum, mi ga mijenjamo korak po korak", rekao je Ashdown na konferenciji za novinare u Mostaru. Naglasivši da BiH sada ulazi u "bruxellesko razdoblje", Ashdown je rekao da će sada pokazati koliko je "Daytonski sporazum nefunkcionalan".

Ashdown je posebice spomenuo Republiku Hrvatsku rekavši kako je Hrvatska dokaz da i zemlje zapadnog Balkana mogu ispuniti uvjete za pristupanje Europskoj uniji.

Boraveći u Mostaru Ashdown je na posebnoj svečanosti proglasio završetak rada tijela za provedbu Statuta Mostara koji je on nametnuo prije dvije godine radi ukidanja dotadašnjih triju većinski hrvatskih i triju većinski bošnjačkih općina.

Ashdown je kazao da je do sada završeno 90 posto procesa ujedinjenja grada te da nema potrebe za daljnjim postojanjem tijela za provedbu gradskog Statuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙