FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena zbirka pjesama "Arka" Nikice Petraka

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Pjesnička zbirka "Arka", akademikaNikice Petraka, koja je danas predstavljena u Društvu hrvatskihknjiževnika, bavi se životom, smrću, nadom i dobrotom.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Pjesnička zbirka "Arka", akademika Nikice Petraka, koja je danas predstavljena u Društvu hrvatskih književnika, bavi se životom, smrću, nadom i dobrotom.

U svojoj najnovijoj zbirci Petrak se, po riječima akademika Tonka Maroevića, predstavlja kao pjesnik kontinuiteta. On uzvišeno progovara o običnim stvarima i obično govori o uzvišenim stvarima, rekao je.

"Arka" je nastala u zreloj fazi Petrakova stvaralaštva, predstavljajući tako čitatelju pjesnika "misaonog kalibra" s izrazito jakim slikama, rekao je Maroević, dometnuvši kako Petrakovu poeziju odlikuje slojevitost i prirodnost.

Po riječima akademika Pavla Pavličića, Petrakov je kazivač u pjesmi intelektualac po naobrazbi, kontemplativac po temperamentu, a komentator po pretenzijama. Njegove su pjesme zaokupljene tjeskobom moderniteta u doba u kojem živimo, rekao je Pavličić, predstavljajući knjigu.

Nikica Petrak, rođen 1939. u Dugoj Resi, engleski jezik i književnost, te povijest umjetnosti diplomirao je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Uz pjesništvo, bavi se esejistikom i prevođenjem s njemačkog i engleskog jezika. Objavio je desetak zbirki pjesama.

Pjesničku zbirku "Arka" objavila je Matica hrvatska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙