FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 30. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Ksenija Butorac povukla je danas svoju kandidaturu na dužnost pravobraniteljice za djecu, nakon što se njezinu imenovanju danas usprotivila većina parlamentarnih klubova u Hrvatskom saboru. Butorac je, u pismu Vladi i Saboru, izvijestila da dužnost ne može prihvatiti "u novonastalim okolnostima, u kojima su osobni interesi stavljeni iznad interesa djece". Hini je, pak, pojasnila da su u njezinoj diskvalifikaciji u posljednja dva tjedna sudjelovali zastupnici, ali i mediji, koji su, tvrdi, odbili objaviti niz pisama podrške njezinih dugogodišnjih suradnika te klijenata - djece i osoba s posebnim potrebama. Iako je ogorčena, najavila je da će nastaviti raditi s djecom s posebnim potrebama.

ZAGREB - Imenovanju Ksenije Butorac na dužnost pravobraniteljice za djecu danas su se u raspravi u Hrvatskom saboru usprotivili oporbeni, ali i Klub HSLS/LS/DC-a. Zastupnici su Vladu pozvali da povuče prijedlog imenovanja, zbog nejasnoća u postupku predlaganja, te da raspiše javni natječaj i pravobraniteljicu izabere među prispjelim kandidaturama. O predloženom imenovanju Klub HDZ-a danas se nije izjašnjavao.

ZAGREB - Povjerenje u poslovanju skupo je stajalo 71-godišnjaka koji je prije osam godina sklopio ugovor o kratkoročnom zajmu s tvrtkom iz Dugog Sela i isplatio joj 1,3 milijuna tadašnjih maraka, a novac do danas nije vraćen. Zagrebačka policija danas je izvijestila da je dovršila kriminalističku obradu nad 56-godišnjim direktorom dugoselskog poduzeća zbog sumnje da je prevario 71-godišnjaka. Prevarant se obvezao i da će upisati zalog na nekretninama u vlasništvu poduzeća ili svom osobnom vlasništvu. No, nakon toga je nekretninu darovao sinu, dok je nad poduzećem otvorio stečajni postupak. Tako je sebi nezakonito stavio u džep preko pet milijuna kuna.

ZAGREB - Središnja zagrebačka proslava u povodu Međunarodnog dana invalida, 3. prosinca, održat će se sutra u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Proslavu organiziraju zagrebački gradski Ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, te URIHO - ustanova za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem, koji ujedno proslavlja i svoj dan, izvijestio je Ured za zdravstvo. Manifestacija u Lisinskom počinje u 16 sati prodajnom izložbom, a u 17 sati počinje okrugli stol "Sport i osobe s invaliditetom" .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙