FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanci nastavljaju kupnju preko interneta

WASHINGTON,28. studenoga 2005.(Hina) - Amerikanci su u ponedjeljaknastavili potrošačku groznicu započetu prošlog petka, ali ovaj putkoristeći računala na radnom mjestu.
WASHINGTON,28. studenoga 2005.(Hina) - Amerikanci su u ponedjeljak nastavili potrošačku groznicu započetu prošlog petka, ali ovaj put koristeći računala na radnom mjestu.

Nekih 40 posto potrošača s pristupom internetu na svojem radnom mjestu planira online kupnje upotrebljavajući uredsko računalo, pokazalo je istraživanje kojem je pokrovitelj Shop.org, internetska jedinica američkog Nacionalnog saveza trgovaca na malo.

Prošle godine nekih 11,1 milijun potrošača posjetilo je internetske stranice u ponedjeljak, prvi radni dan nakon dugačkog vikenda iza Dana zahvalnosti koji pada u četvrtak.

Ponedjeljak nakon blagdana postao je u Sjedinjenim Državama veliki događaj za trgovce koji trguju preko interneta koji su ga već nazvali Cyber ponedjeljak (kompjutorski ponedjeljak).

U 2004. potrošači su na taj ponedjeljak potrošili 386 milijuna dolara ili za 29 posto više nego 2003., a 75 posto trgovaca na malo preko interneta zabilježili su tog dana najveći promet.

Amerikanci imaju dobar razlog za kupnju u radnom vremenu. Čak 99,6 posto potrošača s pristupom internetu na radnom mjestu ima priključak velikih brzina koji je pogodan za kupnju, dok ga samo 59 posto ima kod kuće.

Kupnja preko interneta tijekom blagdanskih mjeseci, studenoga i prosinca, u Americi je u porastu. Očekuje se da će ove godine u ta dva mjeseca internetski potrošači utrošiti nekih 19 milijardi dolara.

Američki trgovci su zadovoljni prvim rezultatima ovogodišnje blagdanske potrošačke sezone čiji je službeni početak bio u petak.

Nacionalni savez trgovaca na malo je izvijestio da su Amerikanci od Dana zahvalnosti do nedjelje potrošili 27,8 milijardi dolara ili 21,9 posto više od prošlogodišnjih 22,8 milijardi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙