FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada poslijepodne o amandmanima na proračun

ZAGREB, 28. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada očitovat će seposlijepodne o 320-ak amandmana koje su na Prijedlog državnogproračuna za iduću godinu podnijeli saborski zastupnici i zastupničkiklubovi.
ZAGREB, 28. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada očitovat će se poslijepodne o 320-ak amandmana koje su na Prijedlog državnog proračuna za iduću godinu podnijeli saborski zastupnici i zastupnički klubovi.

Prema gruboj računici amandmani su 'teški' oko 6 milijardi kuna, što je oko 6 posto vrijednosti 'proračuna' čiji su rashodi planirani u iznosu od 98,8 milijardi kuna.

Nakon što zauzme stav o amandmanima, Vlada će konačan prijedlog državnoga proračuna uputiti Hrvatskom saboru koji će sutra glasovati o amandmanima i o samom proračunu.

Prijedlogom proračuna za iduću godinu Vlada planira rashode u iznosu 98,8 milijardi kuna, dok su prihodi planirani u iznosu 93,9 milijardi kuna.

Deficit proračuna od 4,8 milijardi kuna Vlada planira u cijelosti pokriti privatizacijskim prihodima, prije svega prihodima od nastavka privatizacije Ine i HT-a.

Proračun za iduću godinu Vlada temelji na gospodarskom rastu od četiri posto, a deficit opće države planira s ovogodišnjih 4,2 posto BDP-a smanjiti na 3,3 posto BDP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙