FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEC neće smanjiti proizvodnju prije drugog tromjesečja 2006.

NIKOZIJA, 28. studenog 2005. (Hina/dpa) - Organizacijazemalja-izvoznica nafte (OPEC) vjerojatno neće najaviti smanjenjeukupne proizvodnje na sastanku ministara zakazanom u prosincu, objavioje u ponedjeljak specijalizirani časopis Middle East Economic Survey.
NIKOZIJA, 28. studenog 2005. (Hina/dpa) - Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) vjerojatno neće najaviti smanjenje ukupne proizvodnje na sastanku ministara zakazanom u prosincu, objavio je u ponedjeljak specijalizirani časopis Middle East Economic Survey.

Nije vjerojatno da će OPEC na sastanku zakazanom 12. prosinca u Kuvajtu promijeniti svoj sadašnji stav o proizvodnji budući da vodeći proizvođači smatraju da je tržište relativno uravnoteženo usprkos pojedinačnim naznakama o globalnom gomilanju zaliha sirove nafte.

Ako u sljedeća tri tjedna tržište zabilježi značajnije vanjske potrese, ministri za naftu članica OPEC-a razmotrit će odnos ponude i potražnje ali neće mijenjati proizvodnju tijekom zimskih mjeseci usprkos nedavnom padu cijena, ističe se u izvješću (MEES).

Iako ponuda nafte trenutno premašuje potražnju, rafinerije ne uspijevaju pokriti potražnju za naftnim proizvodima, upozorio je nedavno na konferenciji u Riyadu saudijski ministar za naftu Ali Naimi.

Britanski Centar za globalne energetske studije upozorio je pak u svom izvješću za studeni da će OPEC morati smanjiti proizvodnju u 2006. kako bi obranio cijene osim ako u međuvremenu rast globalne potražnje ne zabilježi snažan oporavak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙