FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zvijezda ostvarila 9,15 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Proizvođač jestivih ulja i čvrstebiljne masti, delikatesnog programa i trgovačke robe, tvrtka Zvijezdaiz sastava koncerna Agrokor u prvih je devet mjeseci ove godineostvarila 9,15 milijuna kuna neto dobiti, što je značajno smanjenjedobiti prema istom lanjskom razdoblju kada je iznosila 63,85 milijunakuna.
ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Proizvođač jestivih ulja i čvrste biljne masti, delikatesnog programa i trgovačke robe, tvrtka Zvijezda iz sastava koncerna Agrokor u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 9,15 milijuna kuna neto dobiti, što je značajno smanjenje dobiti prema istom lanjskom razdoblju kada je iznosila 63,85 milijuna kuna.

Kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata koje prenosi Varaždinska burza, u promatranom su razdoblju porasli prihodi od prodaje u zemlji i inozemstvu, a značajan doprinos u rastu prihoda dalo je uvođenje u distribuciju sireva Belja d.d., dok su ostali prihodi veći u istom periodu prošle godine zbog veće prodaje imovine što je utjecalo na visinu prošlogodišnje dobiti.

Ukupni prihodi Zvijezde u prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznosili su 582,5 milijuna kuna i manji su za 7,1 posto prema istom razdoblju lani. Pritom su prihodi od prodaje u zemlji povećani za 2,9 posto, na 405,5 milijuna kuna, a povećani su i prihodi od prodaje u inozemstvu, za 16,9 posto, na 84,9 milijuna kuna.

Ukupni rashodi trvtke u tom razdoblju bilježe rast od 2,7 posto, na 570,9 milijuna kuna. Materijalni troškovi i troškovi prodane robe porasli su 4,6 posto, na 362,5 milijuna kuna, troškovi osoblja za 2,5 posto, na 53,12 milijuna kuna, dok su troškovi amortizacije smanjeni sa 654 tisuće kuna, na 425 tisuća kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata navodi se je kako unatoč problemima u gospodarstvu tvrtka uspjela očuvati likvidnost.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙