FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CROMA: Luka Miličić menadžer godine

ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Menadžer godine u kategorijivelikih poduzeća, prema izboru Hrvatskog udruženja menadžera ipoduzetnika (CROMA), za 2005. godinu je predsjednik Uprave i glavnidirektor tvrtke Dalekovod Luka Miličić, objavljeno je natradicionalnom godišnjem Susretu CROME.
ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Menadžer godine u kategoriji velikih poduzeća, prema izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA), za 2005. godinu je predsjednik Uprave i glavni direktor tvrtke Dalekovod Luka Miličić, objavljeno je na tradicionalnom godišnjem Susretu CROME.

U kategoriji srednjih poduzeća, za menadžera godine CROMA je izabrala direktora i vlasnika tvrtke Tehnix (proizvodnja strojeva i opreme za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom) Đuru Horvata, a u kategoriji malih poduzeća Bernardu Cecelja, direktoricu i vlasnicu proizvođača kreveta i madraca 'Bernarda'.

Za menadžera godine u javnim poduzećima proglašen je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Milan Skoblar, dok je za naj-menadžera u inozemnim poduzećima izabran predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Erik Jan Schoevers.

Nagradu za poduzetnika godine dobio je Roberto Fattori, direktor i vlasnik tvrtke Vision, koji je ujedno vlasnik, suvlasnik ili direktor još četiriju društava.

Nagradu CROME za životno djelo ove godine je dobio akademik Jakša Barbić, poznati pravni stručnjak u ekonomskom, trgovačkom i korporativnom pravu.

Najbolji projektni menadžer je Milan Ikonić, direktor tvrtke SGS Adriatica

Nagrade menadžerima godine bit će uručene na večerašnjoj svečanoj večeri.

U okviru Susreta CROME, održan je i okrugli stol 'Menadžment promjena i uloga poslovnih ljudi u procesu priključenja hrvatskog gospodarstva tržištu EU'.

Akademik Jakša Barbić pritom je upozorio okupljene menadžere da ih u procesu i po ulasku Hrvatske u Europsku uniju, očekuje mnoštvo novih pravnih propisa o kojima će morati voditi računa u svom poslovanju.

Barbić čak predviđa kolaps normative EU-a u narednih 10 godina, jer se ona već sada sastoji od 90 tisuća stranica Acquisa. Isto tako, upozorava na promjenu načina tumačenja pravnih propisa s čim će biti suočeni hrvatski pravnici, od gramatičkog prema teleološkom tj. tumačenju prema cilju propisa. Domaći pravnici nisu na to pripremljeni, ocjenjuje Barbić, zbog čega očekuje poteškoće u primjeni nove pravne filozofije.

Savjetnik predsjednika Republike za gospodarstvo Dubravko Radošević pak, naglašava potrebu predvidljivosti ekonomske politike kao preduvjeta za ostvarenje poduzetničkih projekata.

Europska unija, kaže Radošević, zato od zemalja članica i kandidata traži izradu programa ekonomskog razvoja za razdoblje od šest godina, a Hrvatsku u tom pogledu kao jedan od prvih koraka očekuje donošenje zakona o programiranju i provedbi nacionalnog razvojnog programa.

Europska unija je, po njegovim riječima, za projekt programiranja razvoja Hrvatskoj odobrila 1,6 milijuna dolara pomoći, a predviđeni rok za izradu te razvojne strategije je dvije godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙