FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Sanader početkom prosinca u Latviji

ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader otputovat ćepočetkom prosinca u službeni posjet Latviji, baltičkoj zemlji s kojomHrvatska ima vrlo dobre političke, no nedovoljno razvijene gospodarskeodnose, priopćila je Vlada u petak.
ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader otputovat će početkom prosinca u službeni posjet Latviji, baltičkoj zemlji s kojom Hrvatska ima vrlo dobre političke, no nedovoljno razvijene gospodarske odnose, priopćila je Vlada u petak.

Sanader će 5. i 6. prosinca s tamošnjim dužnosnicima razgovarati o unapređenju bilateralnih odnosa između dviju zemalja, posebice na području gospodarstva, kao i o euroatlantskim integracijama.

U dosadašnjim razgovorima s hrvatskim dužnosnicima Latvija je davala punu potporu ulasku Hrvatske u euroatlantske integracije. Riječ je o zemlji koja je punopravni član Europske unije postala u posljednjem valu proširenja 1. svibnja 2004. godine, a članica NATO-a je od travnja iste godine.

Tijekom posjeta Zagrebu u srpnju, latvijski premijer Aigars Kalvitis suglasio se sa Sanaderom da su odnosi Hrvatske i Latvije vrlo dobri i da nema otvorenih političkih pitanja.

Kao doprinos konkretizaciji gospodarske suradnje, Kalvitis je tom prigodom otvorio počasni konzulat Latvije, a najavljeno je i skoro otvaranje veleposlanstava, latvijskog u Zagrebu i hrvatskog u Rigi.

Premijer Sanader posjetio je početkom studenoga ostale dvije baltičke zemlje, Estoniju i Litvu, i od najviših dužnosnika tih zemalja dobio potporu ulasku Hrvatske u EU i NATO.

Obje su zemlje izrazile zadovoljstvo otvaranjem pristupnih pregovora između Hrvatske i EU-a i ponudile Zagrebu savjetodavnu pomoć svojih pregovarača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙