FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 25. studenoga

ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije vijesti izsvijeta za petak, 25. studenoga.
ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije vijesti iz svijeta za petak, 25. studenoga.

PIEŠTANY, Slovačka - Drugi dan sastanka predsjednika vlada zemalja članica Srednjoeuropske inicijative (SEI), na kojem sudjeluje i hrvatski premijer Ivo Sanader.

BRUXELLES - Počinje screening, dubinska analiza usklađenosti zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom, za poglavlje sloboda kretanja kapitala.

BEČ - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt sudjeluje u petak u Beču na ministarskom sastanku Europske unije i zemalja zapadnog Balkana za područje pravosuđa i unutarnjih poslova. Ministrica će održati uvodni govor o statusu RH u procesu pridruživanja EU, s osvrtom na regionalnu suradnju u borbi protiv organiziranog kriminala.

SARAJEVO - Otvaranje pregovora između Bosne i Hercegovine i Europske unije o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP). Tim povodom u Sarajevo će doputovati visoki povjerenik Europske unije za proširenje Olli Rehn.

BEOGRAD - Posebni izaslanik UN-a za pregovore o statusu Kosova Martti Ahtisaari sastaje se s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, srpskim patrijarhom Pavlom, te predstavnicima Kontaktne skupine. Nakon Beograda Ahtisaari će posjetiti Podgoricu.

BEOGRAD - Na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu, u postupku protiv 16 optuženih za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, očekuju se završne riječi tužitelja za ratne zločine i zastupnika obitelji žrtava. Dokazni postupak je, nakon godinu i pol dana suđenja, koje je počelo u ožujku prošle godine, završen u četvrtak. Obrana će završne riječi iznijeti 5. prosinca.

DEN HAAG - Nastavak suđenja "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu pred Haškim sudom (ICTY).

LJUBLJANA - Radni posjet Sloveniji albanskog predsjednika Alfreda Moisiua na poziv predsjednika Janeza Drnovšeka.

LA VALETTA, Malta - Summit predsjednika država i vlada Commonwealtha, koji će otvoriti britanska kraljica Elizabeta II (do 27. studenoga).

LEEDS - Pred sud izlazi Imran Patel, koji tvrdi da je bio "peta osoba" u napadima 7. srpnja u Londonu.

JERUZALEM - Ponovno otvaranje graničnog prijelaza Rafaha, između pojasa Gaze i Egipta.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Srđan Baković

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙