FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN traži 1,5 milijardi dolara za obnovu sjedišta na East Riveru

NEW YORK, 18. studenog 2005. (Hina/AFP) - UN-u treba milijarda i poldolara za obnovu ostarjelog njujorškog sjedišta koje se nalazi u"neprihvatljivu stanju propadanja", tvrdi glavni tajnik organizacijeKofi Annan u najnovijem izvješću Općoj skupštini, objavljenom učetvrtak.
NEW YORK, 18. studenog 2005. (Hina/AFP) - UN-u treba milijarda i pol dolara za obnovu ostarjelog njujorškog sjedišta koje se nalazi u "neprihvatljivu stanju propadanja", tvrdi glavni tajnik organizacije Kofi Annan u najnovijem izvješću Općoj skupštini, objavljenom u četvrtak.

Konstatacija o vremešnosti UN-ovog kompleksa od sedam zgrada, podignutog 1948. na Manhattanu, na obali East Rivera, postoji već nekoliko godina i taj je dokument treće Annanovo godišnje izvješće o toj problematici.

Plan je morao doživjeti nekoliko preinaka u odnosu na početnu verziju iz 2002., a ukupni troškovi ozbiljno su povećani s obzirom na vrtoglavo povišenje cijena gradnje u New Yorku unazad deset godina, rekao je Louis Reuter, izvršni direktor okvirnog plana.

U svojem izvješću Annan zahtijeva od Opće skupštine da do kraja godine odobri strategiju koja bi radove rasporedila između druge polovice 2007. i početka 2014., uz troškove procijenjene na 1,588 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙