FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lura prodaje "Karolinu" kompaniji Lorenz

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Zagrebačka Lura prodaje svojutvornicu keksa, vafla i slanaca "Karolina" iz Osijeka austrijskojkompaniji Lorenz Bahlsen, a ugovor o toj prodaji bit će realiziran dokraja godine.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Zagrebačka Lura prodaje svoju tvornicu keksa, vafla i slanaca "Karolina" iz Osijeka austrijskoj kompaniji Lorenz Bahlsen, a ugovor o toj prodaji bit će realiziran do kraja godine.

Prehrambena industrija Lura i jedan od vodećih proizvođača i distributera keksa, grickalica i slanaca u Europi, tvrtka Lorenz Bahlsen Snack World, postigli su sporazum prema kojem Lorenz preuzima poslovni udjel Lure u društvu Karolina iz Osijeka za iznos od 22,35 milijuna eura, objavili su iz Lure.

Lura u ovom trenutku raspolaže sa 99,56 posto udjela u Karolini.

Ugovor o prodaji Karoline stupit će na snagu kada ga odobri Skupština Lure, koja će se sazvati za 23. prosinca.

Tim su ugovorom kompanije dogovorile i nastavak suradnje u području logistike, distribucije, transporta te informatike i telekomunikacija, u dijelu poslovanja i proizvodnog asortimana Karoline.

Lura i Lorenz dogovorili su da ovaj posao neće dodatno komentirati do stupanja ugovora na snagu.

Lura je 2002. godine preuzela osječku tvrtku, pod tadašnjim imenom "Sloboda", a potom je provedeno restrukturiranje tijekom kojeg su, uz smanjivanje troškova osoblja, ukinute djelatnosti proizvodnje kruha, kolača te maloprodaje.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙