FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 11. studenoga

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 11. studenoga.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 11. studenoga.

ZAGREB - Glavni ravnatelj Opće uprave Europske komisije za proširenje i glavni pregovarač EK Fabrizio Barbaso sastat će se s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Kolindom Grabar Kitarović (izjave su u MVPEI u 09,35 sati), članovima Odbora za europske integracije i Nacionalnog odbora za praćenje pregovora sa EU (10.00 sati u Hrvatskom saboru, dvorana Ivana Mažuranića), te u 11.00 sati s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom. Tiskovna konferencija nakon sastanka sa šefom hrvatske Vlade očekuje se oko 12,30 sati u Vladi.

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader sastat će se u petak u zgradi Vlade sa Shukriom M. Ghanemom, povjerenikom Općenarodnog Vijeća Velike Socijalističke Narodne Republike Libijske Narodne Džamahirije. Poslije sastanka predviđene su izjave za novinare (Vlada RH, Trg sv. Marka 2, 10,30 sati). Sanader i Ghanem sudjelovat će u Hrvatskoj gospodarskoj komori na Hrvatsko-libijskom poslovnom forumu, gdje će se hrvatski gospodarstvenici susresti s libijskim ministrima i poslovnim ljudima (14.55 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader susrest će se u petak u Zagrebu sa zamjenikom glavnog tajnika NATO-a Alessandrom Minuto-Rizzom, priopćio je u četvrtak Vladin Ured za odnose s javnošću. Rizzov posjet Zagrebu uslijedit će nakon što je Hrvatska krajem listopada, u sjedištu NATO-a u Bruxellesu, predstavila četvrti Godišnji nacionalni program 2005.-2006. Akcijskog plana za članstvo u Savezu (MAP). (17 sati, Vlada RH, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Svečanost u spomen na poginule u dva svjetska rata koju zajednički organiziraju Francuska, Njemačka i Italija, održat će se na groblju Mirogoj (Mirogoj, 11,00 sati). Francuski veleposlanik Francois Saint-Paul će položiti vijenac na spomenik poginulim Francuzima, a njegove kolege veleposlanici Njemačke Jurgen Alfred Robert Staks i Italije Alessandro Grafini na spomenicima svojih zemljaka.

BEOGRAD - Predsjednik Haaškog suda Theodor Meron boravi u posjetu Beogradu, na poziv srbijanskog premijera Vojislava Koštunice.

Osim s premijerom Koštunicom, Meron će se u petak sastati i s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, ministrom obrane državne zajednice Srbije i Crne Gore Zoranom Stankovićem, ministrom za ljudska i manjinska prava SCG i šefom Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom Rasimom Ljajićem, te srbijanskim ministrom pravosuđa Zoranom Stankovićem.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza optužbe na suđenju "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu, optuženima pred Haškim sudom (ICTY) za pogubljenje najmanje 264 hrvatska ranjenika i civila iz vukovarske bolnice na farmi Ovčara, 20. studenoga 1991.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

JERUZALEM - Prva godišnjica smrti bivšeg palestinskog čelnika Jasera Arafata.

AMMAN - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan doputovat će u petak u Jordan gdje će se sastati s kraljem Abdullahom II. i UN-ovim osobljem, među kojima i s djelatnicima UN-ova ureda u Iraku kojemu je sjedište u Jordanu. Tema razgovora s kraljem Abdullahom II. bit će stanje u Iraku i borba protiv terorizma.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Darko Vlahović, Sonja Djerasimović

Večer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙