FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić će pratiti Sanaderove rezultate u ITAS-u

VARAŽDIN, 10. studenog 2005. (Hina) - Varaždinski župan Radimir Čačićizrazio je danas zadovoljstvo što je u vezi s ivanečkom tvrtkom ITAS premijer Sanader "odlučio preuzeti odgovornost i dokazati svojusposobnost na gospodarskom planu", a Čačić će, kako je najavio,pratiti njegove rezultate i svakih 15 dana o tome obavještavatijavnost.
VARAŽDIN, 10. studenog 2005. (Hina) - Varaždinski župan Radimir Čačić izrazio je danas zadovoljstvo što je u vezi s ivanečkom tvrtkom ITAS premijer Sanader "odlučio preuzeti odgovornost i dokazati svoju sposobnost na gospodarskom planu", a Čačić će, kako je najavio, pratiti njegove rezultate i svakih 15 dana o tome obavještavati javnost.

Čačić je izjavio da Varaždinska županija nema ovlasti, ni novca razriješiti krizu u ITAS-u.

Odluka o jamstvu od 200 tisuća eura, koje je Županija spremna dati ako ITAS nađe strateškog partnera za pokretanja proizvodnje, znatno prelazi ovlasti i mogućnosti županije, ali je donesena kao mjera kojom se pokušava dati šansa za zadržavanje radnih mjesta, ako za to postoji mogućnost, rekao je župan Čačić.

Čačić smatra i da preporuka Vlade HEP-u da ITAS-u uključi struju koristi radnicima.

"Ovo je za premijera jednostavan test. Na njemu je da ispravi stvari u gospodarstvu koje je njegova Vlada dovela do stagnacije", rekao je.

Premijeru Sanaderu Čačić je poručio kako je on uspješno spašavao radna mjesta i "Međimurja" i "Đure Đakovića" i niza drugih tvrtaka kroz različite modele dok je bio resorni ministar i time dokazao da to zna raditi. Na Sanaderu je da u sljedeće dvije godine, kako je rekao, ispravi štetu koju je njegova Vlada nanijela svim građanima dovođenjem gospodarstva u glib nesposobnosti i stagnacije.

Kako je ocijenio, priznaje mu rezultat u nastavljanju uspješne vanjske politike prošle Vlade, ali je to eventualno dovoljno za ulogu ministra vanjskih poslova, a posao premijera je ipak nešto zahtjevniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙