FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Durex: Hrvati na drugom mjestu seksualno aktivnih nacija u svijetu

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Hrvati su na drugom mjestu seksualnoaktivnih nacija u svijetu, pokazuje istraživanje seksualnih navika iponašanja građana u 2005. godini poznatog svjetskog proizvođačakondoma Durex.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Hrvati su na drugom mjestu seksualno aktivnih nacija u svijetu, pokazuje istraživanje seksualnih navika i ponašanja građana u 2005. godini poznatog svjetskog proizvođača kondoma Durex.

Anonimno istraživanje koje se provodi putem Interneta, pri čemu se ne može provjeriti istinitost podataka, obuhvatilo je 317 tisuća ispitanika iz 41 zemlje.

Ovogodišnje istraživanje pokazalo je da Grci 138 puta godišnje vode ljubav, a odmah slijede Hrvati sa 134 puta godišnje, ili gotovo tri puta tjedno. Na trećem su mjestu Srbija i Crna Gora sa 128, a slijedi Bugarska sa 127 puta godišnje.

Seksualno najneaktivniji su Azijci, predvođeni Japancima koji vode ljubav 45 puta godišnje.

Prošlogodišnji pobjednici tog istraživanja, Francuzi, ove su godine zauzeli tek šesto mjesto. Hrvati su pak lani bili na četrnaestom mjestu.

Globalni podaci pokazuju kako ljudi prosječno imaju 103 odnosa godišnje, rekla je Tatjana Rogar iz Durexovog hrvatskog predstavništva.

Ispitanici u dobi od 35 do 45 godina vode ljubav 112 puta godišnje, a mladi u dobi od 16 do 20 godina 90 puta.

Hrvati prvi puta u spolne odnose stupaju sa 17,3 godine, što je identično svjetskom prosjeku.

Trendovi pokazuju da današnji tinejdžeri stupaju ranije u spolne odnose, sa 16,3 godina, dok su osobe koje danas imaju između 20 do 25 godina, u prvi spolni odnos stupile sa 17,5 godina.

Hrvati su, prema Durexovom istraživanju, spavali sa 7,5 partnera, što je za 1,5 partnera manje od svjetskog prosjeka.

Nacija s najviše seksualnih partnera je Turska s 14,5 partnera. Srbi i Crnogorci prosječno su spavali s 10 partnera, a na začelju su Vijetnam, Indija i Kina s prosječno tri partnera po ispitaniku.

Norvežani predvode ljestvicu rizičnog seksualnog ponašanja sa 79 posto ispitanika koji su pozitivno odgovorili na upit jesu li u proteklih godinu dana imali spolni odnos bez zaštite s novim partnerom, čiju seksualnu povijest nisu poznavali.

Osviještenost Hrvata o seksu bez rizika je niska, tako da ih je 51 posto imalo rizične spolne odnose.

Svojim seksualnim životom zadovoljno je 52 posto Hrvata, a njih 49 posto ispunjava sve svoje potrebe s partnerom.

U istraživanju je 17 posto Hrvata priznalo izvanbračnu aferu, dok je seksualno iskustvo za jednu noć imalo 50 posto ispitanika.

Hrvati vjeruju da je virus HIV-a, odnosno AIDS područje kojem treba posvetiti najveću pozornost, a hrvatska Vlada bi, po njihovom mišljenju, trebala najviše uložiti u formalno seksualno obrazovanje u školama.

Procjenjujući najprivlačnije hrvatske političarke i političare, hrvatski ispitanici su prva mjesta dodijelili Ingrid Antičević Marinović sa 43,8 posto, te Nadanu Vidoševiću sa 34,9 posto.

Drugo je mjesto kod nježnijeg spola zauzela Milanka Opačić, a slijede Đurđa Adlešić i Kolinda Grabar Kitarović.

Najmanje privlačne hrvatskim ispitanicima su Vesna Škare Ožbolt sa 4,52 posto i Jadranka Kosor sa 4,13 posto.

Među muškim političarima na drugom je mjestu Milan Bandić s 15,67 posto, a slijedi Stipe Mesić s 12,38 posto.

Ivo Sanader nalazi se na šestom mjestu sa 7,2 posto glasova, dok je najneprivlačniji hrvatski političar Ivan Jakovčić s 2,71 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙