FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Švedskoj nađena patka zaražena ptičjom gripom

STOCKHOLM, 22. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Mrtva patka pronađenaistočno od Stockholma bila je zaražena ptičjom gripom, objavio jeŠvedski nacionalni veterinarski institut u subotu navečer ali još nijemogao potvrditi kojeg je soja virus pronađen u patki.
STOCKHOLM, 22. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Mrtva patka pronađena istočno od Stockholma bila je zaražena ptičjom gripom, objavio je Švedski nacionalni veterinarski institut u subotu navečer ali još nije mogao potvrditi kojeg je soja virus pronađen u patki.

"Rezultati virusnih testova koje smo danas proveli na uzorcima pataka nađenih u Eskilstuni pokazuju da je je jedna od njih bila zaražena ptičjom gripom", navodi se u priopćenju Instituta prema kojem za ovo doba godine nije neobično da 20 do 30 posto svih pataka bude zaraženo ptičjom gripom.

Daljnji testovi se provode na uzorcima patke kako bi se utvrdilo da li je virus soja H5 i da li je više ili manje patogen.

Od virusa ptičje gripe H5N1 u Aziji je od njegova izbijanja 2003. u Južnoj Koreji umrlo više od 60 ljudi.

Švedsko ministarstvo poljoprivrede u petak je preporučilo poljoprivrednicima u središnjoj i južnoj Švedskoj da perad drže u zatvorenim prostorijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙