FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DSV imenovao četiri suca, a za troje odgodio stegovne postupke

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Državno sudbeno vijeće (DSV) danasje imenovalo suce Trgovačkog suda u Pazinu te općinskih sudova uSplitu, Solinu i Gvozdu, a odgodilo je stegovne postupke protiv trojesudaca odgodilo.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Državno sudbeno vijeće (DSV) danas je imenovalo suce Trgovačkog suda u Pazinu te općinskih sudova u Splitu, Solinu i Gvozdu, a odgodilo je stegovne postupke protiv troje sudaca odgodilo.

Za suce Trgovačkog suda u Pazinu imenovani su Robert Fabris, Adriana Lakoseljac Benčić i Damir Rabar.

Tatjana Čaljkušić, Jermina Dujmović Živković, Branko Malenica i Mile Rebić imenovani su općinskim sucima u Splitu, a Ivica Botica i Mijo Galijot sucima Općinskog suda u Solinu. Sutkinjom Općinskog suda u Gvozdu imenovana je Katarina Žuk.

DSV je danas trebao nastaviti sa stegovnim postupkom protiv suca i predsjednika suda u Gvozdu Zvonimira Josipovića, no on se zbog bolovanja nije odazvao na ročište.

Stegovni postupak protiv Josipovića, tijekom kojeg je suspendiran, pokrenut je zbog sumnje da je primanjem mita zlouporabio položaj ili prekoračio službene ovlasti te nanio štetu ugledu suda ili sudačke dužnosti. Prema pisanju tiska, Josipovića su prijavile tri osobe koje tvrde da ih je sudac tražio, a od dvije da je i primio mito za usluge vezane uz njihove predmete.

Zbog zahtjeva za nadopunom dokumentacije odgođeni su i stegovni postupci protiv općinskih sudaca u Trogiru Nane Čatipović i Željka Klanca koje se tereti za neuredan rad i nanošenje štete ugledu suda i sudačke dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙