FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: potpisan protokol o dušebrižništvu vojnika muslimana

ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevići predsjednik Mešihata u Hrvatskoj muftija Ševko ef. Omerbašićpotpisali su Protokol o dušebrižničkoj skrbi pripadnika Oružanih snagaRepublike Hrvatske islamske vjeroispovijesti, priopćeno je danas izMinistarstva obrane.
ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević i predsjednik Mešihata u Hrvatskoj muftija Ševko ef. Omerbašić potpisali su Protokol o dušebrižničkoj skrbi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske islamske vjeroispovijesti, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane.

Prilikom potpisivanja Protokola jučer u Ministarstvu obrane, ministar Rončević je rekao kako će se tim sporazumom skrbiti i štititi vjerska prava kako djelatnika tako i ročnih vojnika, kaže se u priopćenju.

Muftija Ševko ef. Omerbašić istaknuo je kako je za Islamsku zajednicu u RH potpisivanje ovog sporazuma od povijesne važnosti jer vojnicima muslimanske vjeroispovijesti jamči da će njihova vjerska uvjerenja u prehrani i bogoštovlje biti poštovani.

Stoga se i nadam, kazao je dalje Ševko ef. Omerbašić, da će vojnici muslimani u Hrvatskoj vojsci, na koje se odnose odredbe ovog sporazuma, još bolje ispunjavati svoje vojničke obveze i u tom smislu će ih Islamska zajednica ohrabrivati.

Potpisivanju Protokola među ostalima bio je nazočan i predsjednik vladine Komisije za vjerska pitanja Božo Biškupić, koji je pritom kazao kako je potpisivanje Protokola znak dobre suradnje između Vlade i vjerskih zajednica te kako ima još niz zajedničkih točaka o kojima predstoji dogovor u bliskoj budućnosti, kaže se u priopćenju Službe za odnose s javnošću MORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙