FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knin: otvoren područni Zavod za javno zdravstvo

KNIN, 17. listopada 2005. (Hina) - U sklopu kninske Opće bolnice danasje svečano otvorena ispostava Zavoda za javno zdravstvoŠibensko-kninske županije, u kojoj će raditi epidemiološka i ambulantaškolske medicine.
KNIN, 17. listopada 2005. (Hina) - U sklopu kninske Opće bolnice danas je svečano otvorena ispostava Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, u kojoj će raditi epidemiološka i ambulanta školske medicine.

Župan Duje Stančić rekao je da je Županija za uređenje tog prostora izdvojila 200.000 kuna te je izrazio zadovoljstvo i činjenicom da se popunjavaju prazni prostori kninske bolnice

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac posebno je istaknula nužnost ambulante školske medicine, u kojoj će se obavljati sistematski pregledi, budući da je Knin grad mladih. Na području Knina je 2000 djece u dobi do sedam godina, te 5000 mladih do 18 godina pa je takav oblik zdravstvene zaštite gradu jako nedostajao, dodala je.

Ravnateljica Županijskog zavoda za javno zdravstvo dr. Suzi Vatavuk potrebu za otvaranjem ispostave Zavoda u Kninu potkrijepila je i podacima od 300 do 700 prijava zaraznih bolesti godišnje s kninskog područja te oko 15 epidemija.

U kninskoj epidemiološkoj službi obavljat će se i kontrola zdravstvene zaštite pri proizvodnji i pripremi namirnica, sanitarna zaštita, te obavezna zdravstvena kontrola vode za piće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙