FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jules Verne je umro prije sto godina, ali koje godine?

MADRID, 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - "Koje godine je umro JulesVerne, ako je umro prije sto godina?": polovica madridskih učenika od11 i 12 godina nije u stanju odgovoriti na to jednostavno pitanje,piše u petak zgranut dnevnik El Pais.
MADRID, 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - "Koje godine je umro Jules Verne, ako je umro prije sto godina?": polovica madridskih učenika od 11 i 12 godina nije u stanju odgovoriti na to jednostavno pitanje, piše u petak zgranut dnevnik El Pais.

Taj rezultat istraživanja, koje su proveli dužnosnici za obrazovanje u Madridu, jedna je od "najgorih vijesti" zadnjih godina za zemlju, jer pokazuje da su učenici nesposobni i za "najmanji napor dedukcije", dodaje dnevnik.

U studiji OECD-a već je u rujnu naznačeno da je 33 posto španjolskih adolescenata nesposobno položiti maturu, nasuprot osam posto u Irskoj i 18 posto u Francuskoj te da Španjolska ulaže znatno manje novca u obrazovanje od svojih susjeda, ističe El Pais.

U Madridu razina učeničkog znanja iz matematike "katastrofalna" je i većina ih nema ni najmanju ideju o "elementarnim pravilima računanja", ističu novine koje pozivaju vladu i lokalne vlasti da reagiraju.

Jules Verne umro je u ožujku 1905. u Amiensu u 77. godini. Stota obljetnica njegove smrti ove se godine obilježava u Francuskoj i cijelom svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙