FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karzaijev suradnik napao Afganistanke zbog bikinija

KABUL, 9. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Suradnik afganistanskogpredsjednika Hamida Karzaija napao je dvije žene koje su se prošlogtjedna "polunage" pojavile na natjecanju ljepote i na modnoj reviji,rekavši da se njihovo ponašanje protivi islamskom zakonu.
KABUL, 9. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Suradnik afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija napao je dvije žene koje su se prošlog tjedna "polunage" pojavile na natjecanju ljepote i na modnoj reviji, rekavši da se njihovo ponašanje protivi islamskom zakonu.

Sutara Bahramija nosila je bikini na natjecanju ljepote u Manili, dok je Vida Samadzai sudjelovala na modnoj reviji u Indiji u grudnjaku i u raskopčanoj suknji.

"Čuo sam da su se polunage pojavila u javnosti. Proklet bio tko se tako pojavljuje pred ljudima", rekao je Mohaiuddin Baloch, Karzaijev vjerski savjetnik.

"To je potpuno protuzakonito u pogledu šerijata. To je zločin i protuzakoniti čin", dodao je.

Afganistan je potpuno islamska zemlja i mnogi su u njoj i dalje konzervativni, pet godina nakon pada talibanskog režima, koji je zabranio ženama rad izvan kuće i školovanje, i natjerao ih da vani nose feredže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙