FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet milijuna eura prvog dana prodaje predmeta prinčeva od Hannovera

HANOVER, 5. listopada 2005. (Hina/AFP) - Aukcijska kuća Sotheby'sstavila je u srijedu na prodaju 20.000 antikviteta obitelji princaErnst Augusta od Hannovera u dvorcu Marienburg i prvog dana ostvarilaprodaju u vrijednosti od 5,1 milijuna eura, javljaju agencije.
HANOVER, 5. listopada 2005. (Hina/AFP) - Aukcijska kuća Sotheby's stavila je u srijedu na prodaju 20.000 antikviteta obitelji princa Ernst Augusta od Hannovera u dvorcu Marienburg i prvog dana ostvarila prodaju u vrijednosti od 5,1 milijuna eura, javljaju agencije.

Tijekom prvih sati prodaje, triptih slikarske škole Lucasa Cranacha Starijeg, čija je početna cijena bila 30.000 eura, prodana je za 180.000 eura. Prodaja bi trebala trajati 10 dana, a aukcijska kuća je uputila 130 agenata na prodaju.

Prema glasnogovornici Sotheby'sa Njemačke, među mogućim kupcima većina su Nijemci, zatim Britanci, Nizozemci, Rusi, Poljaci i Kinezi.

Ukupno je 8.000 ljudi posjetilo izložbene galerije u danima prije prodaje.

O prodaji, koja bi trebala donijeti do 15. listopada minimalno 12 milijuna eura, odlučila su dva sina princa Ernsta Augusta, suprug Caroline od Monaka. Ernst August je odobrio tu ideju Ernsta Augusta Juniora i Christiana koji imaju dvadesetak godina.

Cilj prodaje je financiranje zaklade radi poboljšanja promocije i posjeta dvorcu Marienburg, blizu Hannovera, izgrađenog u 19. stoljeću.

Najskuplji predmet je komplet dviju porculanskih vaza iz Sankt Petersburga procijenjenih na između 550.000 i 750.0000 eura. Brat Ernsta Augusta, koji je bio nazočan prvog dana prodaje, izrazio je žaljenje zbog te prodaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙