FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Skupštine AP Vojvodine

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je u utorak izaslanstvo Skupštine AP Vojvodine načelu s predsjednikom Skupštine Bojanom Kostrešom, priopćio je Uredpredsjednika RH.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u utorak izaslanstvo Skupštine AP Vojvodine na čelu s predsjednikom Skupštine Bojanom Kostrešom, priopćio je Ured predsjednika RH.

Predsjednik vojvođanske skupštine zahvalio je Mesiću na prijemu i iskoristio je prigodu da mu čestita zbog otvaranja pregovora o punopravnom članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, navodi se u priopćenju.

Kostreš je naglasio kako i druge zemlje u regiji trebaju prihvatiti europske standarde, dodajući kako Vojvodina već surađuje s drugim regijama, među ostalim Štajerskom i Istrom.

U tom kontekstu, izaslanstvo je istaknulo kako je krajem rujna u Novom Sadu održan skup podunavskih gradova i regija u kojem je sudjelovalo 15 regija i 36 gradova, a donesena je i rezolucija o daljnjoj suradnji na svim područjima, od gospodarstva, kulture, športa do zaštite okoliša. Kako se dalje navodi, izaslanstvo je također naglasilo važnost produljenja postojećeg viznog režima između Hrvatske i Srbije i Crne Gore, koji istječe 31. prosinca ove godine.

Predsjednik Mesić je istaknuo da otvaranje pregovora s Hrvatskom može biti motivacija i ostalim zemljama u regiji za nastavak procesa reformi, te je ponovio kako udružena Europa isključuje rat kao političko sredstvo, a nacionalne manjine postaju mostovi suradnje, a ne sredstvo za osvajanje tuđih teritorija, navodi se u priopćenju.

U izaslanstvu Skupštine AP Vojvodine uz predsjednika Kostreša, bili su Nenad Čanak, predsjednik Odbora za međunarodnu i međuregionalnu surdnju, te potpredsjednici Skupštine Šandor Egereši i Borislav Novaković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙