FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina obilježava 56. obljetnicu osnivanja Republike

PEKING, 1. listopada 2005. (Hina/DPA) - Kina je obilježila 56.obljetnicu osnivanja Narodne Republike u subotu uz relativno skromnesvečanosti koje su označile početak jednotjednog državnog praznika.
PEKING, 1. listopada 2005. (Hina/DPA) - Kina je obilježila 56. obljetnicu osnivanja Narodne Republike u subotu uz relativno skromne svečanosti koje su označile početak jednotjednog državnog praznika.

Tisuće turista promatralo je puštanje 10.000 golubova nakon svečanosti podizanja zastave na trgu Tiananmen, gdje je revolucionarni vođa Mao Zedong proglasio Narodnu Republiku Kinu 1. listopada 1949. godine.

U govoru kojim je obilježen taj veliki dan za kinesku povijest premijer Wen Jiabao je kazao kako će Kina raditi "na izgradnji novog svijeta mira, prijateljstva i sklada".

Wen je pozvao Kineze da podrže vladu u provedbi ekonomskih reformi.

"Povijest je opetovano pokazivala da su socijalizam s kineskim značajkama i put koji je odabrao kineski narod jesu i pravi putovi", kazao je Wen.

Deseci milijuna obitelji planira putovati tijekom predstojećeg "zlatnog tjedna", a zrakoplovne tvrtke su predvidjele 2.100 letova za vrijeme praznika i nude 500.000 dodatnih mjesta na letovima za različite destinacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙