FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FT: Schuessel osudio "dvostuka mjerila" EU prema Hrvatskoj

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Austrijski kancelar WolfgangSchuessel osudio je "dvostruka mjerila Europske unije premaHrvatskoj", što je povećalo vjerojatnost da će pregovori s Turskompočeti jedino ako se EU približi početku pregovora s Hrvatskom, pišeFinancial Times.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Austrijski kancelar Wolfgang Schuessel osudio je "dvostruka mjerila Europske unije prema Hrvatskoj", što je povećalo vjerojatnost da će pregovori s Turskom početi jedino ako se EU približi početku pregovora s Hrvatskom, piše Financial Times.

"Ako vjerujemo Turskoj da će i dalje ostvarivati napredak, trebali bismo vjerovati i Hrvatskoj. Europi je u interesu da odmah počne pregovore s Hrvatskom", rekao je Schuessel u razgovoru za Financial Times, osudivši dvostruka mjerila EU u pogledu Hrvatske, s kojom su pregovori odgođeni zbog pitanja suradnje s Haškim sudom.

"Nije pravedno ostaviti Hrvatsku u vječnoj čekaonici", rekao je Schuessel. "Ne razumijem tu logiku."

Schuessel je u razgovoru za britanski list zatražio od Europske unije da odustane od zamisli da pregovori s Turskom budu usmjereni isključivo na punopravno članstvo.

Premda Austrija opovrgava da na bilo koji način povezuje slučajeve Turske i Hrvatske, prenosi Financial Times, europski diplomati vjeruju da će dogovor o Turskoj biti moguć jedino ako se EU približi početku pregovora s Hrvatskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙