FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 29. rujna

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 29. rujna.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 29. rujna.

BJELOVAR - Dan Grada Bjelovara, 29. rujna, bit će obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj će prigodnim govorima sudjelovati hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader, (10,45 sati). Na sjednici će biti potpisana povelja o prijateljstvu između gradova Imotskog i Bjelovara. Nakon sjednice, Mesić i Sanader će obići gradilište budućeg srednjoškolskog centra u Bjelovaru, a izjave za medije predviđene su u 12,30 sati. Zatim hrvatski predsjednik i premijer idu u obilazak obnovljene zgrade bivše vojarne, što će biti buduća lokacija fakulteta i gradske uprave na Trgu Eugena Kvaternika, (12,45 sati).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora, (Hrvatski sabor - Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - U povodu Dana policije i blagdana Sv. Mihovila, Ministarstvo unutarnjih poslova upriličuje cjelodnevni prigodni program. Tako će, među ostalim, na Dan policije biti otvoren Informativni centar za kriminalističku prevenciju, (Savska 30, 13,30 sati), a svečana akademija s prigodnim programom bit će u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", (20 sati).

ZAGREB - Potpisivanje ugovora između Ministarstva kulture i Instituta za arheologiju, Gradskog muzeja Vukovar i HRZ-a kojim započinje četverogodišnji projekt istraživanja, obnove i revitalizacije baštine Iloka, Vučedola i Vukovara bit će u Ministarstvu kulture, (Runjaninova 2, 12 sati).

ZAGREB - Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine s opširnim dnevnim redom od 35 točaka planiraju se donijeti izmjene i dopune Statuta Grada Zagreba te skupštinskog Poslovnika, a sve s ciljem boljeg funkcioniranja rada Skupštine. Predloženim izmjenama Poslovnika ustrojio bi se Odbor za kontrolu u Gradskoj skupštini. Gradski zastupnici odlučit će i o osnivanju Agencije za podršku informacijskim sustavima i informatičkim tehnologijama kao društva s ograničenom odgovornošću u vlasništvu Grada i države u omjeru 49:51. Na sjednici će direktori trgovačkih društava u vlasništvu Grada podnijeti poslovna izvješća za prošlu godinu. Zbog opsežnog dnevnog reda, predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac je najavila da bi sjednica Gradske skupštine mogla trajati dva dana, (Stara gradska vijećnica, Ul. Ćirila i Metoda 5, 10 sati).

PULA - Arheološki muzej Istre upriličuje konferenciju za novinare o arheološkim nalazima na lokalitetu u Kandlerovoj ulici kod Gradske knjižnice i čitaonice, (10,30 sati).

VARAŽDIN - Gradski muzej Varaždin predstavlja grafičku mapu "Varaždin - grad baroka" autora Stanka Crnkovića, (Stari grad, Strossmayerovo šetalište 7, 19 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe slovačkog umjetnika Milana Dobeša "Svjetlo i pokret" koji se predstavlja s crtežima, serigrafijama, uljima na platnu i optičkim reljefima nastalim između 1958. i 1996. bit će u Muzeju suvremene umjetnosti, (MSU, Katarinin trg 2, 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙