FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hosni Mubarak prisegnuo za peti mandat

KAIRO, 27. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Polaganjem svečane prisegepočeo je u utorak peti šestogodišnji mandat egipatskoga predsjednikaHosnija Mubaraka koji je pobijedio na izborima 7. rujna, prvima nakojima je imao protukandidata.
KAIRO, 27. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Polaganjem svečane prisege počeo je u utorak peti šestogodišnji mandat egipatskoga predsjednika Hosnija Mubaraka koji je pobijedio na izborima 7. rujna, prvima na kojima je imao protukandidata.

Mubarak (77) na vlasti od 1981., prisegnuo je pred parlamentom u nazočnosti libijskoga predsjednika Moamera Gadafija odjevena u bijelu odoru.

Prva četiri predsjednička mandata u najbrojnijoj arapskoj zemlji Mubarak je osvojio na referendumima nakon što bi ga parlament izabrao kao jedinog kandidata.

Izborno povjerenstvo objavilo je da je Mubarak dobio 89 posto glasova, a da je 23 posto glasača izašlo na izbore. Protukandidat koji mu se najviše približio bio je Ayman Nour iz liberalne stranke Ghad (sutra). On je osvojio osam posto glasova.

Nourova žena i glasnogovornica Gameela Ismail izjavila je kako Nour kani nazočiti polaganju prisege kao član parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙