FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šef al-Qaide u Španjolskoj osuđen za atentate od 11. rujna

MADRID, 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Španjolsko pravosuđe osudilo je uponedjeljak šefa al-Qaide u Španjolskoj, Sirijca Imada Eddina BarakataYarkasa, "Abu Dahdaha", na 27 godina zatvora zbog "pripadnosti"terorističkoj ćeliji i "konspiracije" oko atentata od 11. rujna 2001.u SAD-u.
MADRID, 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Španjolsko pravosuđe osudilo je u ponedjeljak šefa al-Qaide u Španjolskoj, Sirijca Imada Eddina Barakata Yarkasa, "Abu Dahdaha", na 27 godina zatvora zbog "pripadnosti" terorističkoj ćeliji i "konspiracije" oko atentata od 11. rujna 2001. u SAD-u.

Sud je drastično ublažio optužnicu podignutu početkom srpnja protiv Abu Dahdaha u kojoj se tražila rekordna kazna od 74.377 godina zatvora radi "aktivna suučesništva" u samoubilačkim atentatima.

Druga dvojica optuženika, Marokanac Driss Chebli i Sirijac Ghasoub al Abrash Ghalyoun, koji su također bili optuženi za "pripadnost al-Qaidi", oslobođeni su.

Novinarska zvijezda katarske satelitske postaje al-Jazeera Tayssir Allouni, autor prvog intervjua s Osamom bin Ladenom u Afganistanu nakon atentata od 11. rujna 2001., osuđen je na sedam godina zatvora zbog pripadnosti al-Qaidi.

Ukupno šest od 24 optuženika koji su pripadali ili surađivali s ćelijom al-Qaide u Španjolskoj, otkrivenoj ujesen 2001., oslobođeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙